We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Crkva u Hrvata otvoreno staje na stranu antivaksera

4 0 53
20.12.2020

SADA kad se i kod nas bliži početak cijepljenja protiv koronavirusa, kao prilično hladan tuš odjeknuo je članak u Glasu Koncila koji kritizira etičnost novoga cjepiva.

Tekst potpisuje medijski već dosta eksponiran kemičar i sveučilišni profesor Valerije Vrček, koji je već i na početku ove krize uglavnom javno bulaznio o oduzimanju prava na govor, protupandemijske mjere uspoređivao s vojnom vježbom te je branio antivakserske stavove Lidije Gajski.

I o čemu tu uopće Vrček piše?

Ništa s popisa njegovih znanstvenih kompetencija. Njega muči etika cijepljenja, odnosno pitanje je li moralno koristiti cjepivo u čijem su razvoju korištene stanice pobačenih fetusa.

Članak vam pritom neće razjasniti da nitko ne stavlja stanice fetusa u sama cjepiva, to će ostati nekako u zraku i površni čitatelj izvući će zaključak u skladu s jednom od najogavnijih kritika cjepiva iz arsenala teorije zavjere.

Ali nije problem što misli Vrček, koji je svoje dubokoumne koještarije već prolijevao u desničarskoj trash emisiji poput Bujice. Problem je što se to nalazi u službenom glasilu crkve u Hrvata, koje objavljuje samo mišljenja u skladu sa stavovima uredništva postavljenoga izravno od crkve. Stoga jasno slijedi da katolička crkva u Hrvatskoj stoji iza članka koji završava prijetnjom uskratom potpore u masovnom cijepljenju građana te........

© Index


Get it on Google Play