We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Biskupe Košiću, ne gnjavi nas Evanđeljem u koje ni sam ne vjeruješ

3 2 138
24.01.2021

OVAJ put pišem samo za Vladu Košića i sve one koji se tako osjećaju.

Za početak, jedan kratki test kojim ćete moći odrediti jeste li Vlado Košić. Priznajem, za preciznije identificiranje trebalo bi malo znanstvenije istraživanje o vašim preferencijama, kvocijentu inteligencije i tako tome. Ali za potrebe ovoga članka dovoljan je odgovor na samo jedno pitanje.

Ocijenite na ljestvici od 1 (nimalo se ne slažem) do 10 (potpuno se slažem) sljedeću tvrdnju: "Nijedna propovijed ne valja, ako se ne spomenu Srbi, Jugoslavija ili barem komunisti."

Koji je vaš odgovor? 11?

Onda ste Vlado Košić i ovo je tekst za vas.

> Biskup Košić: Potres je teško predvidljiv, ne možemo se boriti kao protiv Srba

Ako mislite da propovijed ne valja ako se u njoj ne spominju seks ili barem lezbijke, onda ste vi Damir Stojić. Možete slobodno nastaviti čitati ovaj tekst, s tim što vas upozoravam da seksa nema ni u tragovima.

Donekle razumijem sve vas košiće i stojiće. Kad netko krene iz Evanđelja čitati o tome kako je Isus liječio bolesne, vama se zijeva. Čim krene govoriti o oprostu, u vašem se želucu pojavi neki neugodan osjećaj, kao da vam je netko umjesto ćevapa podmetnuo sojine odreske. A ako se pop slučajno zanese te počne govoriti o ljubavi prema neprijatelju, vas uhvati takav grč kao ono kad ste pogreškom popili bezalkoholno pivo.........

© Index


Get it on Google Play