We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kommentti: Matti Nykäsen haudalla tanssimisesta on tullut vaalikeväänä tärkeä poliittinen taito

2 14 137
19.02.2019
Puhelinlinjat kävivät kuumana perjantaina, kun Ilta-Sanomat ryhtyi selvittämään, ketkä ministerit olivat kieltäytyneet myöntämästä Matti Nykäsellehttps://www.is.fi/haku/?query=matti nykaselle valtiollisia urheilun suuria tunnustuksia tämän vielä eläessä.

Entiset opetus-, kulttuuri- ja urheiluministerit pallottelivat ”ongelmaa” kanslian ja itsensä välillä kuin käsikranaattia.

Historian paras mäkihyppääjä aiheuttaa poliitikoille harmaita hiuksia vielä kuoltuaankin. Aihe on poliitikoille kiusallinen etenkin juuri ennen vaaleja. Vaikka kansan muisti on pitkä, suomalaiset ovat antaneet Nykäselle anteeksi hänen urheilu-uran ulkopuoliset toilailunsa.

Kansan mielipide on selvä: Nykästä olisi pitänyt muistaa jo hänen elinaikanaan.

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

  • Lue lisää: Ministerit jättivät Matti Nykäsen kahdesti ilman suurta elämäntyöpalkintoa – dokumentissa tyly kirjaus: ”Utan Nykänenhttps://www.is.fi/makihyppy/art-2000006003008.html
Ministereille tilanne on tuskallinen: Nykäsen siviilielämän kohuista johtuen muistaminen olisi ollut poliittisesti riskaabelia. Jos nyt jää Nykäsen väheksymisestä jälkijättöisesti kiinni, gallupit eivät povaa hyviä tyylipisteitä.

Politiikka on ajoituksen taidetta, ja niin on mäkihyppykin, mutta nyt moni toivoo, ettei Nykäsen viimeinen hyppy olisi ajoittunut näin lähelle vaaleja.

Sunnuntain 3. ja maanantain 4. helmikuuta välisenä yönä 55-vuotiaana kuollut Nykänen ei eläessään saanut merkittäviä urheilun kunniamerkkejä eikä edes urheilijaeläkettä.

Nyt katse on kääntynyt ex-ministereihin, joilla olisi ollut mahdollisuus huomioida hänet.

Kummola avasi pelin

Asian otti ensimmäisenä puheeksi kokoomuslainen urheilun suurvaikuttaja Kalervo Kummolahttps://www.is.fi/haku/?query=kalervo kummola Helsingin Sanomissahttp://Puhelinlinjat alkoivat käydä kuumina perjantaina..

Juuri sitä ennen........

© Ilta-Sanomat