We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kommentti: Kolme syytä, miksi kauppasota laajenee ennen kuin päättyy

5 1 10
28.11.2018
Finanssimarkkinoilla on virinnyt vaihteeksi varovaisen toiveikkaita odotuksia Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasuhteiden liennytyksestä. Tai edes siitä, että suhteet eivät ehkä sittenkään enää heikkene nykyistäkin kireämmiksi.

Edes lievästi toiveikkaat odotukset kohdistuvat tämän viikon lopulla Argentiinassa pidettävään G20-maiden kokoukseen.

Kokoukseen ottavat osaa maailman suurimpien talousmahtien johtajat, mutta kauppasuhteiden näkymille tärkeimmät kokousvieraat ovat Yhdysvaltain presidentti Donald Trumphttps://www.is.fi/haku/?query=donald trump ja Kiinan presidentti Xi Jinpinghttps://www.is.fi/haku/?query=xi jinping.

Tapaamiselta onkin lupa odottaa edes varovaisen suotuisia viestejä, sillä kummallakin pääpukarilla on jo melkoisen painavia sisäpoliittisia syitä pyrkiä vaihteeksi kauppasuhteiden edes lievään liennytykseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


”Fantastinen diili” innostaisi markkinoita

Trumpin yksi hyvä syy kauppasuhteiden liennytykseen on Yhdysvaltain osakemarkkinoiden käänne voimakkaasta ja pitkäaikaisesta kurssinoususta kohtalaiseen laskuun.

Osakkeiden kurssilasku on Trumpille kiusallinen takaisku, sillä hän on toistuvasti ja väsymättä kehunut aiempaa kurssinousua omaksi ansiokseen. Hän onkin syyttänyt maan keskuspankkia Fediä liian innokkaasta korkojen nostamisesta ja osakemarkkinoiden tunnelman pilaamisesta.

Korkojen nousu ja rahoitusolojen muunlainen kiristyminen onkin totta ja yksi varsin todennäköinen syy finanssimarkkinoiden tunnelman heikkenemiseen.

Mutta yhtä selvää lienee sekin, että pääosin juuri Trumpin tullien korotuksista ja muunlaisista kauppapoliittisista tempauksista alkunsa saanut kauppasuhteiden kärjistyminen on sekin heikentänyt osakemarkkinoidenkin tunnelmaa, tulevaisuuden odotuksia ja nyt myös kurssikehitystä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Todennäköisesti mikä tahansa sovulta vaikuttava tai edes sovun mahdollisuuteen viittaava ”fantastinen diili” olisi finanssimarkkinoille mieluinen hyvä uutinen.

Vaikka sovittelun toiveita on epäilemättä jo jonkin verran osakekursseissa, olisi mikä tahansa........

© Ilta-Sanomat