We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Jan Hurrin kommentti: Pankkiosakkeet näyttävät euroalueelle kriisiaikaisia madonlukuja

2 2 12
30.01.2019
Finanssivaikuttaja Björn Wahlrooshttps://www.is.fi/haku/?query=bjorn wahlroos varoittihttps://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005966352.html hiljattain osakesijoittajia pitämästä alkuvuoden kurssinousua ”kuolleen kissan pomppua” kestävämpänä ilmiönä.

Sanonta ilmentää sijoitusammattilaisten mustanpuhuvaa huumoria ja viittaa voimakasta kurssilaskua seuraavaan rekyylimäiseen mutta oletuksen mukaan lyhytaikaiseksi jäävään pomppumaiseen kurssinousuun eikä kestävään nousutrendiin.

Pankkiirina Wahlroos tietää, että ainakin euroalueen osakemarkkinoilla tuo sanonta sopii erityisen hyvin pankkiosakkeisiin. Niin hyvin, että sanonnan voisi aivan hyvin muuttaa muotoon ”kuolleen pankin pomppu”.

Eikä kyse ole enää vain yhdestä pompusta, vaan euroalueen pankkiosakkeet ovat pomppineet kumipallon lailla finanssikriisin ensiromahduksesta lähtien.
Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Kymmeneen viime vuoteen on jo sattunut finanssikriisin alkupudotus mukaan luettuna neljä pohjakosketusta ja kolme pomppua. Toistaiseksi viimeinen kurssipomppu ylös alkoi vuoden 2016 puolivälissä – ja uupui taas uuteen laskuun viime vuoden alussa.

Finanssi- ja eurokriisien aikana ja niiden jälkeen nähdyt pankkiosakkeiden kurssipomput ovat piirtäneet jokseenkin lohdutonta kuumekäyrää, jossa kukin ylöspäin pyrkivä pomppu on ollut edellistä heikompi ja jäänyt aina edellistä pomppua lyhytaikaisemmaksi ja matalammaksi.

Nyt euroalueen suurimpien pankkien kurssikehitystä seuraava Euro Stoxx Banks -indeksi on painunut jo neljättä kertaa........

© Ilta-Sanomat