We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

TA: Campingrally (II)

3 2 0
05.07.2019

Mogelijk maken de beurzen zich op voor een technische doorbraak en het begin van de Campingrally 2019. De lage rente lokt beleggers naar aandelen.

Diverse records op Wall Street suggereren positief sentiment. Ook technisch verbeteren de plaatjes, met de S&P 500-index, Dow Jones en en Nasdaq op de hoogste slotstanden ooit.

Maar we kunnen nog net niet spreken van solide en overtuigende doorbraken. Daarvoor zit er op dit moment te weinig dynamiek in de markten.

De economie in de VS komt weer op stoom. De macro-economische cijfers geven verder aan dat er voor de Federal Reserve ruimte is voor een soepel rentebeleid.

Een verdere rentedaling maakt het aanhouden van liquiditeiten en spaargeld nog minder interessant dan het al was. De lage rente lokt beleggers naar aandelen.

Afgezien van de vriendelijke renteomstandigheden hangt nog steeds het Chinees-Amerikaanse handelsconflict boven de markten, maar die pijn is redelijk in de koersen verdisconteerd.

Het gehele financiële landschap overziend, mogen we niet klagen.

Europese aandelen staan begin juli weer op het hoogste punt van 2019 en dat geldt ook voor steeds meer individuele aandelen. Technisch zijn de aandelenbeurzen nog steeds bezig gigantische langetermijn-bodempatronen te ontwikkelen, die bekend staan als hoofd&schouder-continueringsformaties.

Deze bodempatronen komen vrijwel altijd voor aan de vooravond van nieuwe structurele stijgingen van de aandelenkoersen. Blijf dus alert, want we krijgen deze zomer waarschijnlijk met een heuse campingrally........

© IEX