We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

TA: Campingrally aan de horizon

3 3 0
12.06.2019

Technisch vormen aandelenbeurzen gigantische lange termijn bodempatronen, ook wel bekend als hoofd&schouder continueringsformaties.

Deze bodempatronen treden doorgaans op aan de vooravond van een nieuwe lange termijn structurele opmars. Wees dus opgelet, we krijgen deze zomer wellicht te maken met een heuse campingrally.

Maar zover is het nu nog niet. Feit is wel dat alle markten hun correctieve fases hebben gebroken, nu ook de Duitse beurs. Hiermee worden de rechterschouders gevormd van gigantische bodempatronen (zie uitleg hieronder).

Vooralsnog gaat het enkel om een technisch herstel waarbij alsnog diverse tussenliggende barrières gebroken moeten worden. Maar op de langere termijn zien we dat de aandelenbeurzen gigantische bodemformaties aan het vormen zijn.

Bij de meeste beurzen betreft het omgekeerde hoofd&schouder formaties, die over een periode van 1,5 tot 2 jaar gevormd zijn.

Technisch is in de afgelopen maand de rechterschouder gevormd, die overigens nog niet voltooid is. Belangrijk is dat de beurzen als het ware een nieuwe aanloop hebben genomen, om de tussenliggende hordes te breken.

Het is uitermate belangrijk dat die tussenliggende barrières gezamenlijk, in elk geval binnen een week, worden gebroken. Dus dat niet slechts één enkele beurs uitbreekt, maar alle beurzen samen.

In dat geval en alleen dan kunnen we spreken van een gemeenschappelijke draai in het........

© IEX