We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

TA: Aandelen in vuur en vlam

3 3 0
19.06.2019

Wereldwijd gaan aandelen door het dak na vriendelijk woorden door ECB-president Draghi. Technische weerstanden sneuvelden als luciferhoutjes.

Wereldwijd werden aandelenbeurzen dinsdag geïnspireerd door Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank, die bekend maakte extra stimuleringsmaatregelen te zullen nemen indien de economische omstandigheden daarom vragen.

Overal, vooral in Europa, gingen de koersen door het dak, want een nieuwe periode van verruimend monetair beleid zien beleggers wel zitten. In een reactie op de toespraak van Draghi daalde de euro naar 1,1180 dollar.

De koersval van de euro was de Amerikaanse president Donald Trump een doorn in het oog. Direct na de persconferentie van Draghi stuurde hij een bozige Twitterbericht naar zijn ruim 61 miljoen volgers, waarin hij aangaf dat het ECB-beleid en de waardedaling van de euro tot oneerlijke concurrentie leiden.

Deze ontwikkelingen zullen nog wel een staartje krijgen, de euro beweegt technisch al meer dan 18 maanden in een neerwaartse trend en voorlopig is het eind van die daling niet in zicht.

Vorig jaar om deze tijd........

© IEX