We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Slot: Gratis geld

4 1 0
16.08.2019

Door een mooie eindsprint heeft de AEX (-0,1%) het hoofd goed boven water weten te houden. Het waren vijf dagen van veel ups en downs. Beroerde economische cijfers uit China en Duitsland, maar ook goed nieuws omtrent de handelsoorlog.

Vergeet de Europese Centrale Bank niet. Er wordt volop gespeculeerd dat de ECB met een bazooka aan nieuwe stimuleringsmaatregelen langskomt. Zelfs het opkopen van aandelen wordt genoemd. Uiteraard is over dat laatste formeel nog niet gesproken, maar topbankier Olli Rehn heeft alvast een proefballonnetje opgeblazen.

Dan sluit ik niet uit dat ze in Frankfurt zo gek zijn om het over een jaar ook echt te gaan uitvoeren. Dit in combinatie met aardige economische cijfers, zou zomaar voor een juichstemming op de aandelenbeurzen kunnen zorgen. Maar goed, ik ben van nature optimistisch gestemd.

Anderzijds is het maar zeer de vraag of de stimuleringsmaatregelen ervoor zorgen dat Henk en Ingrid ineens extra spullen bij de Blokker gaan kopen. De lage spaarrente kan er........

© IEX