We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Slot: Eindejaarsrally zet door

5 0 0
20.12.2019

De eindejaarsrally zet vrolijk door. Deze week mag de AEX een plus van 1,1% bijschrijven, waarmee we sluiten op het hoogste niveau sinds februari 2001.

Afgelopen maandag spoten we omhoog op het nieuws dat de Chinezen nieuwe importtarieven op Amerikaanse goederen hebben opgeschort. Sindsdien bleef het rustig op het handelsfront, waardoor we de behaalde winst konden vasthouden.

Verder was het de week waarin de inkoopmanagersindices ons om de oren vlogen. De Duitse industrie is nog bar en boos, maar in Frankrijk zien we steeds meer verbetering optreden. Sowieso gaat het wereldwijd goed met de dienstensector.

Tegenwoordig is de dienstensector een paar maatjes groter dan de industrie, waardoor deze grotendeels de richting van de wereldeconomie bepaalt. Voorlopig gaan we de goede kant op, waardoor de winsten van bedrijven op peil blijven.

Toch is het niet alleen maar hosanna, want de schulden van het Amerikaanse bedrijfsleven nemen ten opzichte van het BBP steeds verder toe. Dat terwijl Joe Sixpack juist zijn schulden aan het afbouwen is. Factset maakt zich hierover zorgen.

Consumers have reined in their borrowing but now the rise in debt owed by U.S. businesses is a growing concern. https://t.co/PNufCeSw2G........

© IEX