We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Slot: De week van het virus

5 1 0
31.01.2020

Het is een week geworden om snel te vergeten. Nu het gevreesde coronavirus het Europese land heeft bereikt, doen markten een behoorlijke stap terug.

Uiteindelijk sluit de AEX 3,0% lager en zo'n forse daling op weekbasis hebben we al even niet meer gezien. Heel onlogisch is het ook niet, aangezien we vorige week nog bijna een all time high op het bord zetten.

Daar komt bij dat de financiële schade door het coronavirus groot gaat zijn. Er zijn zelfs schattingen dat het 1%-punt van de Chinese economische groei gaat kosten. Als de uitbraak op korte termijn niet tot een halt kan worden geroepen, gaat het in de papieren lopen.

Toch denk ik dat we ons als beleggers niet al teveel zorgen hoeven te maken. Beurzen kijken immers altijd zo'n jaar vooruit en op het moment het coronavirus over zijn hoogtepunt is, zie ik de markten alweer snel herstellen.

De schade is waarschijnlijk dit kwartaal het grootst en is al deels ingeprijsd. Een paar goede berichten en die -4% kan binnen no time weer zijn ingelopen. Anderzijds vallen de macro's nu ook flink tegen.

Vandaag komt de Chicago PMI veel lager uit dan verwacht (42,9 vs 48,7 verwacht). Ook daalden de Duitse detailhandelsverkopen harder dan........

© IEX