We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Slot: Alles rood, AEX groen

3 1 0
19.07.2019

In een week waar vrijwel alle indices terrein prijs moesten geven, heeft de AEX ( 0,8%) er een kleine plus uit geperst. Slechts één aandeel is hiervoor verantwoordelijk en dat is ASML.

De chipgigant uit Veldhoven publiceerde prima tweedekwartaalcijfers en handhaafde de outlook. Uiteindelijk stijgt het aandeel deze week 8%. Met een indexgewicht van 14% zet het bedrijf de hoofdindex 1,1% hoger. Kortom, zonder deze zwaargewicht waren we gewoon lager gesloten.

Er kwamen de laatste vijf dagen wisselende macro's langs. De Chinese economische groei kwam uit op het laagste niveau in 27 jaar, maar de industriële productie en detailhandelsverkopen vielen juist erg mee. In Amerika hetzelfde beeld. Meevallende cijfers over de industrie, maar een tegenvallende conjunctuurbarometer.

Woensdag hadden we nog de Amerikaanse President Donald Trump die onbedoeld een poging deed de stemming op de financiële markten te verpesten. Trump zei dat China extra importheffingen krijgt opgelegd als hij daar zin in heeft. In eerste instantie gingen de markten daarop hard........

© IEX