We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

BeursVandaag: Op naar de Top!

4 0 0
14.06.2019

Ja, op naar de Top. de Top in Japan natuurlijk, de G20. Wat dacht u dan, naar 576 alweer? Niet zo snel he. Het was een rustig weekje tot dusver. We begonnen rond 550 en zijn eigenlijk de hele week rustig rond 555 blijven kabbelen. Kijken of dit een stilte voor de storm was?

Het grote event waar iedereen naar uitkijkt gaat natuurlijk over twee weken gebeuren, als in Osaka, Japan, de Gon Summit wordt gehouden. De bedoeling is dan dat de presidenten Trump en Xi elkaar zouden gaan ontmoeten en hopelijk een klap op een trade deal gaan geven.

De vorige G20-summit was op 1 december vorig jaar in Argentinië. De G20 bestaat uit de G7 (VS, Frankrijk, UK, Duitsland, Japan, Italië, Canada en de EU) en het tweede echelon bestaat uit ArgentiniË, AustraliË, Brazilië, China, India, Indonesië, Mexico, Zuid-Korea, Rusland, Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika en Turkije. Rara, wie missen we?

Overigens staat Mark wel op de nominatie om als gast uit te worden genodigd, net als een aantal andere regeringsleiders van grotere landen. Spanje bijvoorbeeld staat ook niet in het rijtje.

De Japanners pakken aardig uit dit jaar. Het hele jaar door zijn er conferenties, bijeenkomsten etc. Maar de belangrijkste top is dus 28-29 juni en daar moet het gebeuren inzake een eventueel handelsakkoord.

Terug naar de beurs vandaag. Gisteravond een wat laffe sessie op Wall Street maar ze hielden desondanks de........

© IEX