We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Staatssecretaris Menno Snel geeft antwoord

4 2 0
14.06.2019

Op 4 januari kon u in mijn column Belastingdienst weet het niet meer lezen dat er geen duidelijkheid is over het berekenen van de Wettelijke Regeling voor een bepaalde groep huizenbezitters.

Deze column sloeg in als een “bom” in hypotheekland (hierbij moet u de drie berekeningen in de bijlagen niet vergeten). Kamerlid Pieter Omtzigt had namelijk in een telefonisch gesprek met mij aangegeven dat er al vanaf 2013 geen duidelijkheid was.

In de column staat het volgende simpele voorbeeld:

Uitgangspunt

Er zijn twee manieren mogelijk om de Wettelijke Regeling te berekenen:

Uitwerking 1 Wettelijke Regeling
Door het trouwen in gemeenschap van goederen gaat het renteaftrekverleden van A voor 50% over naar B. B krijgt hierdoor 10 jaar renteaftrek voor een bedrag van 50.000 euro.

Uitwerking 2 Wettelijke Regeling
Door het trouwen in gemeenschap van goederen gaat het renteaftrekverleden van A NIET voor 50% over naar B.

Het heeft even geduurd maar in ieder geval heb ik er korter over gedaan dan kamerlid Pieter Omtzigt om antwoord te krijgen van de staatssecretaris van Financiën Menno Snel. Hij geeft wel uitdrukkelijk aan in zijn reactie dat hij slechts bij uitzondering antwoord geeft.

Het is geen persoonlijk antwoord en staat er geen datum bij zijn reactie, die u hier kunt lezen: Reactie op verzoek........

© IEX