We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Overbruggingshypotheek

5 1 1
12.06.2020

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Bericht delen via:

De afgelopen jaren zijn er heel veel woningen met een leuke winst verkocht. De mensen die deze woningen met winst verkopen, kopen vaak ook weer een andere woning. In de meeste gevallen wordt eerst een nieuwe woning gekocht en daarna wordt de huidige woning te koop aangeboden. Dat is ook logisch want woningen worden snel verkocht en vaak ook nog boven de vraagprijs.

Wie goed zijn huiswerk vooraf doet, zal globaal weten hoeveel de huidige woning bij verkoop gaat opleveren. Met de te verwachten verkoopwinst kan rekening worden gehouden bij de aankoop van de nieuwe woning. Het is namelijk mogelijk een overbruggingshypotheek af te sluiten op de nieuwe woning waarbij de verkoopwinst van de huidige woning (grotendeels) wordt meegenomen. Hierbij zijn er twee mogelijkheden:

Indien de huidige woning al definitief is verkocht (ontbindende voorwaarden zijn verlopen) dan is de overwaarde bekend. Dit is de verkoopprijs minus de makelaarskosten minus de lopende hypotheek. Hieronder een simpel rekenvoorbeeld:

Indien de huidige woning nog niet definitief is verkocht, moet de huizenbezitter een taxatie laten maken. De bank zal dan de taxatiewaarde voor 90% meenemen in de berekening, zie onderstaand voorbeeld:

In deze tijd waarin de huizen snel worden verkocht, is het niet verplicht de woning al te koop te........

© IEX


Get it on Google Play