We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Liveblog: ASML, Alfen en IMCD

7 1 0
22.01.2020

Het is weer raak bij Alfen. Ik geef u meteen de grafiek met de verwachtingen, want het is nu pure prijsactie aan het worden. Zie de waardering die omhoog vliegt.

Om die waardering een beetje in perspectief te plaatsen, vergelijk ik gewoon even simple & stupid de verwachte koerswinstverhouding met de meest tien innovatieve aandelen ter wereld. Het lijstje is van Forbes van 2019. Altijd aanvechtbaar, maar dit medium is een redelijke neutrale benchmark, toch?

Ik vergelijk met deze innovatieve bedrijven, omdat tegen 49 keer de verwachte winst Alfen een echte technologiewaardering heeft gekregen waar dikke double digit groeicijfers bij moeten. Kortom, Alfen versus de FAANG aandelen. Dit zinnetje lijsten ze misschien wel in daar in het nijv're Almere (ASMI zit er ook).

Alfen springt er wel heel fors uit, voor wat ik zelf meer als een innovatief technisch, dan innovatief technologisch bedrijf zie. Weet het vooral beter en ik weet dat ik tegen een sperende koers in praat.

Hier zijn die verwachte groeicijfers van Alfen. Die zijn inderdaad double digit, maar besef dat de koers die nu hard aan het inhalen is.

Die zijn alleen wel op basis van maar vier analisten:

Kortom, volgens mij valt er cijfernmatig weinig chocolade meer van Alfen te maken, maar het aandeel heeft het momentum mee. Misschien moet u maar gewoon opportunistisch op Tesla letten. Hier beide aandelen, gewoon ruw in eigen valuta. Wellicht dat ze dit plaatje in Almere ook wel inlijsten.

Het is weer raak bij Alfen. U geef u meteen de grafiek met de verwachtingen, want het is nu prijsdactie aan het worden. Zie de waardering die omhoog vliegt.

Om die waardetring een beetje in perspectief te plaatsen, vergelijk ik gewoon even simple & stupid de verwachte koerswinstverhouding met de meest tien innovatieve aandelen ter wereld. Het lijstje is van Forbes van 2019. Altijd aanvechtbaar, maar Forbes is een redelijke neutrale benchmark, toch?

Merk op dat Royal Dutch Shell, Unilever en ING er tussen staan, maar geen Nvidia.

Ik vergelijk met deze innovatieve bedrijven, omdat tegen 49 keer de verwachte winst Alfen een echte technologiewaardering heeft gekregen waar dikke double digit groeicijfers bij moeten. Kortom, vergelijk Alfen maar met de FAANG aandelen. Dit zinnetje lijsten ze misschien wel in daar in het nijv're Almere (ASMI zit er ook).

Alfen springt er wel heel fors uit, voor wat ik zelf meer als een innovatief........

© IEX