We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kolumni:  Ilmastonmuutoksesta on tullut identiteettipolitiikkaa, ja se on tehnyt järkevästä keskustelusta lähes mahdotonta

2 17 0
03.10.2019

(KUVA: Mitro Härkönen)

Maailman ilmastoviikon aikana syyskuun lopulla koululaiset marssivat, poliitikot puhuivat ja media oli täynnä tietoa ilmaston­muutoksesta.

Kampanjoinnista syntyi kuva, että ilmastonmuutoksesta on tullut koko kansan asia. Ei ole.

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Helsingin Sanomien 25.9. julkaiseman kyselynhttps://www.hs.fi/paivanlehti/25092019/art-2000006249808.html mukaan 46 prosenttia suomalaisista on valmis tinkimään elintasostaan ilmastonmuutoksen vuoksi, mutta 45 prosenttia katsoo, että ilmaston­muutoksen vaikutuksia liioitellaan.

Suomalaiset ovat jakautuneet ilmastonmuutoksessa kahteen lähes yhtä suureen leiriin: huolestuneisiin ja epäilijöihin. Melkein puolet kansasta ei luota asiassa mediaan. Se on hurja tieto.

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Jos 45 prosenttia suomalaisista haraa vastaan jo ennen kuin mitään tehokkaita ilmastotoimia on edes tehty, mikähän olisi tilanne, jos ihmiset joutuisivat oikeasti tinkimään jostain? Keskustelu lihansyönnistä ja autoista oli tipalla nostaa perussuomalaiset maan suurimmaksi........

© Helsingin Sanomat