We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kolumni:  Toimittaja Markus Ånäs kannattaa jalkapallossa HIFK:ta: Mitä hän ja seuran fanaattisimmat kannattajat ajattelivat, kun se sai uuden kiinalaisen pääomistajan?

2 2 0
15.06.2019
Sinisen ja punaisen savun keskeltä kuuluu karjaisu.

”Tuokaa vettä!”

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


”Bandis palaa!”

Helsingin Väinämöisen kentän laidalla käy naurunremakka, kun mies irrottaa hiiltynyttä kangasbanderollia verkkoaidasta, nostaa sen eteensä ja esittelee parisatapäiselle HIFK-kannattajan laumalle.

Mielenilmaukseen osallistuva nainen sanoo: ”Aika kuvaavaa – vanhat symbolit poltettiin ja nyt edessä on uusi alku.”

(KUVA: Sami Kero / HS)


Kannattajien protesti on järjestetty, sillä toukokuussa kiinalainen sijoittaja Lucas Jin Chang https://www.hs.fi/haku/?query=lucas jin chang hankki enemmistön HIFK:n jalkapalloseurasta.

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Huhuja seuran myynnistä oli liikkunut pitkään. Jo ennen uutista HIFK:n jalkapallon äänekäs kannattajaryhmä Stadin Kingit oli julistanut kannanotossaan, ettei se hyväksy seuran myymistä yksityiseen omistukseen. Veikkausliigan ottelussa katsomossa oli iso lakana, jossa luki: Ei hämärämiehille.

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Itsekin tyrmistyin myyntiuutisesta. Seuraan ja kannatan HIFK:ta kaikissa sen lajeissa. Kotilajini on käsipallo, mutta urheilun suurkuluttajana olen löytänyt itseni myös jalkapallokatsomosta. Erityisesti pidän tavasta, jolla HIFK pelaa jalkapalloa.

Jo alasarjoista lähtien HIFK on jatkanut tyylillä, josta se on ollut tunnettu jo Åke Lindmaninhttps://www.hs.fi/haku/?query=ake lindmanin ajoista: kova yritys ja kovat otteet, ei paljon taitoa, mutta tahtoa sitäkin enemmän.

Tänäkin keväänä olin........

© Helsingin Sanomat