We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kolumni:  ”Kiinalainen unelma” voi aiheuttaa painajaisia

2 2 0
18.06.2019

(KUVA: Outi Pyhäranta / HS)

Kiinan kansain­välisestä maineesta vastaavilla poliitikoilla ja virkamiehillä on takanaan vaikeita viikkoja, mutta pahempia voi olla edessä. Kiinan kommunistijohdon toiminnasta on viime aikoina syntynyt kerta toisensa jälkeen hyvin kielteinen kuva, eikä se voi olla Kiinaa lähes yksinvaltiaan valtuuksin johtavan Xi Jinpingin mieleen.

Xin muotoileman tavoitteen mukaan maailmalla pitäisi levittää ”hyvää tarinaa Kiinasta” samalla, kun Kiina nousee asteittain johtavaksi suurvallaksi. Nyt hyvän tarinan asemesta Kiina levittää huolta, pelkoa ja epäluottamusta. Se herättää kysymyksiä siitä, onko Xin suuri hanke ajautunut vaikeuksiin. Ainakin Xin voimapolitiikkansa peitoksi määräämä julkisuusdiplomatian ja muiden vaikuttamishankkeiden verho repeilee pahasti.

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Tuoreimmat uutisotsikot, joita kiinalaiset eivät saisi hallituksensa määräyksestä lukea, kertoivat ennennäkemättömän laajoista protesteista Hongkongissa. Viime viikolla ihmiset vyöryivät kaduille vastustamaan esitystä luovutuslaista, joka heikentäisi erityisalueen asemaa suhteessa Pekingiin.

Vielä........

© Helsingin Sanomat