We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kolumni:  Hiphopin kultakauden nostalgiajuhlissa rapin naisviha unohtuu – Tupacin ja Dr. Dren rikoksista pitää voida puhua

5 3 0
18.06.2019
Vantaan Artsi-museon Uncategorized-näyttelyn katalogissa Tupac Shakuriahttps://www.hs.fi/haku/?query=tupac shakuria kuvataan lähes palvovin sanankääntein. Hänestä puhutaan kuolemattomana kapinallisena.

Teks­tis­sä mai­ni­taan nuo­ren mie­hen höl­möilystä ja rais­kaus­syyt­teistä ohimennen mutta jä­te­tään kertomatta, että Tupac tuomittiin seksuaalisesta hyväksikäytöstä vankeustuomioon, josta hän istui yhdeksän kuukautta.

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Tupac kiisti loppuun asti syytteet, joiden mukaan hän olisi vuonna 1993 hotellihuoneessa raiskannut nuoren naisen ja antanut teon jälkeen vielä ystäviensä joukkoraiskata naisen.

1990-luvun gangstarapin ja hiphopin nostalgisointiin liittyy ristiriitaisia piirteitä. Ensinnäkin mustien naisten kokemukset jäävät usein taustalle. Chi Modun näyttelyn muotokuvistakin löytyy vain yksi nainen, Mary J. Bligehttps://www.hs.fi/haku/?query=mary j. blige. Otanta on toki dokumentaarinen: naistekijät eivät olleet etualalla samalla lailla kuin vaikka tänä päivänä.

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos........

© Helsingin Sanomat