We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Blogi:  Pyydän anteeksi Paskalta – Kriitikko Veli-Pekka Leppäsellä ei nähdäkseni ole syytä tehdä samoin Hannu Väisäsen suhteen

5 1 89
27.03.2019
Viime lokakuun sunnuntaina luin Hesarista tavan­omaisesta poikkeavan kirja-arvion. Arvostelija totesi suoraan: kehutun, Finlandia-palkitun ja myös kuvataiteellisen taituruutensa tähden vuosikaudet pelkkiä kehuja tai vähintään myötäsukaista huomiota saaneen Hannu Väisäsenhttps://www.hs.fi/haku/?query=hannu vaisasen oma­elämä­kerral­lisen Antero-sarjan tuorein nide ”ei pysy alkuosiensa tasolla”.

Kriitikko Veli-Pekka Leppänenhttps://www.hs.fi/haku/?query=veli-pekka leppanen summasi: ”Täydellisesti metsään ei Leimikot aja – aika lailla harhaan joka tapauksessa.” Voit lukea arvion kokonaisuudessaan täältähttps://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005863381.html.

Se oli kovaa tekstiä ja jäi siksi mieleen.

Hannu Väisänen (KUVA: Kaisa Rautaheimo / HS)


Näköjään Hannu Väisä­selle myös. Sillä Suomen Kuva­lehden uusim­massa nume­rossa hän sanoo arvion olleen ”henkilö­kohtainen vittuilu­teksti”, jonka tähden hän aikoi laittaa kirjailijantyönsä tauolle muutamaksi vuodeksi.

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Soitin äsken Leppäselle ja kysyin, tunteeko hän Väisäsen.

Ei kuulemma ole koskaan tavannut.

Usein käyn tällaisen sananvaihdon kriitikon kanssa jo ennen kuin annan kirjan käsiteltäväksi. Nyt soitin, koska olin koko viime syksyn vapaalla, joten myös kyseinen kritiikki tuli täytenä yllätyksenä.

En soittanut siksi, että olisin epäillyt Leppästä kostajaksi. Vaan siksi, että minulla olisi vastaus valmiina, jos joku kysyy tästä nimenomaisesta........

© Helsingin Sanomat