We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Blogi:  Kirja-alan elonjäämiskamppailu on kovaa: Shaun Bythell ampui haulikolla kindle-laitteen ja kehysti sen kauppansa seinälle

2 0 0
28.05.2019
Tietenkin pitäisin pientä kivaa kirja- ja levykauppaa. Tai levy- ja kirjakauppaa, kummin päin vaan, sillä kumpikin on jo esineenä rakas. Kahvia putiikissani olisi aina tarjolla, ja iltapäivästä kaikkein supliikeimmille kanta-asiakkaille toisinaan myös pikku napsu. Portviiniä.

Ajatus unelma-ammatista kirkastui jo vuosikymmenet sitten lukiolaisena.

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Palvoin silloin George Orwelliahttps://www.hs.fi/haku/?query=george orwellia (1903–1950), enkä antanut hänen pisteliään esseensä Muistoja kirjakaupasta pilata unelmaani. Tietenkin Orwell, älykkö, kirjoitti happamasti kirja-alan mahdollisuuksista, yleisestä sivistystasosta sekä niin sanotuista kirjojen rakastajistakin, sillä eihän hän olisi muuten ollut älykkö.

Nyt skotlantilainen kirjakauppias Shaun Bythellhttps://www.hs.fi/haku/?query=shaun bythell aloittaa muistelmateoksensa Elämäni kirjakauppiaana (The Diary of a Bookseller, suom. Jaana Kapari-Jattahttps://www.hs.fi/haku/?query=jaana kapari-jatta, Kirjapaja) jokaisen lukunsa siteeraamalla Orwellin esseetä.

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Antikvariaattinsa yläkerrassa Wigtownissa asuvan pörröpään opus on yhtä juhlaa niille, joiden sydämissä painettu kirja vielä elää, vaikka se maksavien asiakkaiden määrän perusteella uhkaakin kuolla liki joka päivä.

Äreydessä Orwell löytää syrjäkaupungin........

© Helsingin Sanomat