menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Ambulans protokolündeki saçmalık

11 0
saturday

Perşembe günü, Samsunluların Çiftlik Caddesi olarak bildikleri İstiklal Caddesi'nin Kardeşler Fırını'na yakın bir yerinde yaşanan hareketlilik dikkatimi çekti. Biraz yaklaşınca yerde yatmakta olan birini gördüm.

Biraz daha yaklaşınca yerde yatan kişi, "Ragıp, burada otururken fenalık geçirdim." deyince, 40 yılı aşkın tanışıklığım olan Abdullah Aydın'ın kalp krizi geçirmekte olduğunu anladım.

Rahmetli dayım Kemal Demiray'ın, Tekel'in Samsun Sigara Fabrikası'ndan mesai arkadaşı olması nedeniyle benim de tanışıklığım olan Abdullah Aydın'a daha önce kalp pili takıldığını bildiğim için bir an endişelendim doğrusu.

Ne yapılması gerektiğini düşünürken, başında ona yardım eden kadının bir doktor olduğunu öğrenince biraz rahatlamış oldum.

Ben oraya gelene kadar başındakiler ambulans da çağırmışlardı. Bilincinin açık olduğunu anladığım Abdullah Aydın'a, "Apo Abi, haber vereceğimiz kişiler var mı?" diye sorduğumda, yakındaki bir kahvehanede bulunan arkadaşlarına haber vermemi istedi.

Ben kahvehaneye doğru hareketlenirken, başındaki doktor hanım Abdullah Aydın'ın cebindeki telefonu fark edince........

© Hedef Halk