Manisa Askıda, Samsun Ne Olacak?

Çinli otomotiv üreticisi BYD, Manisa’da hayata geçirmeyi planladığı 1 milyar dolarlık fabrika yatırımını askıya aldığını duyurdu.

Şirket, Temmuz 2024'te AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende Türkiye ile yatırım protokolü imzalamış ve Manisa'da 1 milyar dolarlık üretim tesisi kurmayı taahhüt etmişti.

Bu yatırım taahhüdünün ardından gümrük avantajlarından yararlanan ve Türkiye pazarında güçlü satışlar gerçekleştiren BYD'nin, geçen iki yıllık süreçte fabrika sahasında herhangi bir inşaat faaliyetine başlamadığı, son olarak da projeyi askıya aldığı belirtildi.

 Samsun’da otomobil fabrikası kuracağı yönünde uzun süredir gündemde olan olan Çinli Chery için Tekkeköy ilçesindeki Yeni Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım alanı ayrılmıştı.

Ancak aradan geçen yaklaşık iki yıllık süreçte söz konusu arazide herhangi bir inşaat çalışmasının başlamaması, yatırımın akıbetiyle ilgili soru işaretlerini arttırdı.

Samsun'da........

© Hedef Halk