O kardeşin evinden askeri kamuflajlar çıktı |
Yalova’da, üç polisi şehit edip ölü ele geçirilen IŞİD - Horasan üyesi altı teröristen ikisinin kimliği ilk andan beri biliniyor.
Bu kişiler Zafer Umutlu ve Haşem Sordabak.
Gel gör ki, saldırının üzerinden iki gün geçtiği halde diğer dört teröristin kimliği hala açıklanmadı.
Ancak kimlikleri belli…
Güvenlik kaynaklarından öğrendiğim kadarıyla bu teröristlerin isimleri şu şekilde: Musa, Mehmet Cami ve Lütfi Sordabak kardeşler ile İbrahim Yaman.
Aileyi IŞİD’e sürükledi
Dünkü yazımda Zafer Umutlu ve Haşem Sordabak’tan ayrıntılı şekilde söz etmiştim.
Bugün diğer teröristleri tanıyalım.
Çatışmada dört üyesi öldürülen Sordabak Ailesi’nin nasıl ve ne şekilde radikalleştiğini anlayalım.
Aile Bitlis Güroymaklı.
Yalova’ya göçüp tersanelerde ve inşaatlarda işe girmişler.
Musa Sordabak, ailede selefiliğe meyleden ilk kişi.
1996 doğumlu.
‘Ahlak Sünnet Dergisi’ temsilciliğinde cuma namazını kıldıran ve hutbeyi veren O idi.
Dernek kapatılınca ‘Sünnet-i Yaşam Dergisi’ altında bir mescit açmak için başvurdu ancak gerekli izinleri alamadı.
Sonradan İstikamet Kitabevi’ni kurdular.
Musa Sordabak, babası Maşallah ile kardeşleri Mehmet Şerif, Mehmet Cami, Lütfi, Haşem, Caner ve Abdulcabbar’ı peşinden sürükledi.
Aile bölündü
Babası Maşallah Sordabak anlatıyor:
“Musa’nın Yalova’ya geldikten sonra bu derneğe gidip gelmeye başladığını öğrendim. Birgün onunla gittik, namaz kıldık, Kuran okuduk. Gözlemlediklerimi Musa’ya da anlattım. Oradakilerin tekin insanlar olmadıklarını, IŞİD olduğunu söyledim. IŞİD ile alakaları olmadığını söyledi. Konuşmalarının ve düşüncelerinin gün geçtikçe IŞİD’e kaydığını hissettim. Zaten sonradan ‘IŞİD’li olmayan kafirdir, başının kesilmesi vaciptir’ diye konuşup bizi tehdit etti.”
Önce babası Maşallah geri durdu.
Sonra da kardeşlerden Mehmet Şerif, Caner ve Abdulcabbar …
Fakat Musa, Mehmet Cami, Haşem ve Lütfi dernekten ayrılmadı, hatta daha da radikalleştiler.
Kız kardeşleri Nebahat Sordabak ve Sebahat Çokişler’i de ikna ettiler. Lütfi’nin eşi Nihal ve Mehmet Cami’nin eşi Filiz, örgütün içindeydi.
Babalarını “Sen kafirsin, nikahın düştü” diyerek, annelerinden ayırmak istediler.
Babalarına ve kardeşlerine ateş ettiler.
Eniştelerini tekfir ederek, ablalarından ayırdılar.
Selamı........