Memleket de bölge de "perperişan" |
AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta’nın sözleri siyaset tarihinde “yerini”aldı:
“Suriye'de müslümanlar ölürken sesiniz çıkmıyordu, aleviler ölünce ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz.”
Gelecekte çocuklarımız “ayrımcılık, mezhepçilik, ötekileştirme nedir” diye sorduklarında örnek olarak onu ve bu akıl almaz sözlerini vereceğiz.
Elbette tek örnek değil. Toplumun hemen her kesiminde “kendisinden olmayana nefret” duyan insanlar var.
Alevi gelininin kuyruğu olduğunu zanneden, elinden yemek yemeyen kadın biliyorum.
Başörtüsüne hoşgörü ile yaklaşmayanları kınayanların, örtünmeyenlere cehennemi layık gördüklerini de biliyorum.
Ergenekon ve 15 Temmuz sonrasında bazı isimleri savunduğum için çok eleştiri aldım. Hepsine de aynı şeyi söyledim: Ben hukuku ve onun aracılığıyla sağlanacak olan adaleti savunuyorum. Kim ya da hangi görüşte olduğu değil, haksızlığa uğrayıp uğramadığı umurumda!
Alevi değilim. Kürt değilim. Eşcinsel değilim. Birlikte yaşamamıza fırsat veren bir sistemin, Atatürk’te karşılığını bulduğum Cumhuriyetin savunucusuyum.
*. *. *
Ne yazık ki, bir gün bunun mümkün olacağına dair inancım bitti bitecek.
Dün bir mesajla önüme düşen görüntü söyletiyor bunu.
Harap haldeki bir binadan düşüp yere çakılan ve hayatını kaybeden bir insan.. Ve yüzleri nefretle kasılmış cihatçıların tekbirle birbirini tebrik etmesi.. İnanılır gibi değildi..
Derken, DEM Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları o görüntüyü gündeme getirdi.
O vesileyle anladım ki yer Halep’ti. Öldürülen bir........