Butlan'ı 1 yıldır biliyorlarmış 26 Haziran 2026
Mitolojide, edebiyatta ve en önemlisi psikolojide karşılığı vardır.Roma mitolojisinin en ünlü tanrısı Janus gibi.. Dr Jekyll ile Bay Hyde gibi..
Janus’un iki yüzü vardır. Malum iyileştiren Dr Jekyll ile öldüren Hyde aynı bedeni paylaşır.Benzetmek gibi olmasın ama Bay Kemal siyaset sahnesindeki son performansı ile onları hatırlattı.
Nerede CHP genel merkezine polis çağıran.. Sonrasında partinin seçilmiş başkan ve üyelerine yıldırımlar yağdıran.. Sözcü’deki söyleşide de gerginlikten yüzü kasılan Bay Kemal..
Nerede dün bir CHP milletvekilinin cenazesinde sempati dağıtan.. Cindoruk’un cenazesinde görmezden geldiği Özgür Özel’in.. Hatta “affetmeyeceğim tek kişi” dediği Ali Mahir Başarır’ın elini sıkan Kılıçdaroğlu..
Partideki ve asıl “parti dışındaki” danışmanları kimlerdir.. Bu değişim onların tavsiyesinin sonucu mudur.. Yumuşama politikası ile ne hedeflenmektedir.. Silivri’de İmamoğlu ve Osman Kavala’yı ziyaret edeceğine dair açıklamalar nasıl algılanmalıdır.. Kim bilir!
Danışmanları, belki de Saray’ın hiç hoşuna gitmeyecek şekilde “KK’nın yalnız kaldığı CHP’nin işe yaramayacağını” söylemişlerdir!,,
Ancak kayyum Gürsel Tekin’in o danışmanların arasında olmadığı kesin.Dün, “Türkiye’nin sakin gücü” diye takdim ettiği Kılıçdaroğlu’nun İstanbul harekatını sosyal medyada duyurdu.
Daha 24 saat dolmadan etkinlik iptal edildi.
Barış Yarkadaş’a göre “İstanbul ziyareti” programda meydana gelen "zorunlu bir değişiklik”nedeniyle iptal edilmişti.
Gürsel Tekin ise herhangi bir açıklama ya da mazeret olmadan “iptal edilmiştir” deyip geçmişti.
Kulislerde, DEV KONVOYA 20-30 araç bulunabildiği konuşuluyordu.
Gerekçe ne olursa olsun, İstanbul’un saat 08.00 kalabalığını arkasına alıp gövde gösterisi yapmak fırsatı kaçmıştı.
Tanık olduklarım, İstanbul İl Başkanlığı koltuğuna oturtulan Gürsel Tekin’le ilgili bir anmı hatırlattı.
Vaktiyle Kılıçdaroğlu o koltuğa, muhtemelen aşağılamak amacıyla eski bir genel başkanı, Murat Karayalçın’ı göndermişti.
Gürsel Tekin de onun İstanbul dışında olduğu bir zamanda ilginç bir oyun kurmuştu..
Aşağıda 2025’te buna dair yazımı okuyacaksınız. Yazının sonunda da ancak bugün anlam kazanan büyük sürprizi / skandalı bulacaksınız.
Tam tarihini bilmiyorum. Ama 2015'in bahar aylarında olmalı.
Halk TV'deyim ve........
