Recai Kutan, Hakk'ın rahmetine kavuştu. Cenâb-ı Hakk'tan merhumu engin rahmetiyle kuşatmasını, peygamberler, sıddıklar, şehitler, salihlerle birlikte Firdevs-i Âlâ’da ağırlamasını dilerim. Mekanı cennet, makamı ali olsun inşallah.
Doksan dört yaşında tedavi gördüğü hastanede vefat eden Recai Kutan, Türkiye’ye büyük hizmetler verdi. Milli Görüş Hareketi'nin öncülerinden, Türk siyasetinin saygıdeğer ismi Recai Kutan’ın arkasından siyasetinin bir çok önemli ismi taziyelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulundu. Erdoğan paylaşımında, "Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Türk siyasetinin mümtaz şahsiyetlerinden biri olan Sayın Recai Kutan Beyefendi’nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Merhum Recai Kutan’a Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, sevenlerine, Saadet Partisi’ne ve Millî Görüş camiamıza başsağlığı diliyorum. Sayın Recai Kutan siyasi mücadelesi ve ülkemize vermiş olduğu değerli hizmetlerle inşallah her daim hayırla yâd edilecektir. " ifadelerini kullandı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Recai Kutan için başsağlığı mesajında "Millî Görüş hareketinin duayenlerinden; ahlakı, kişiliği ve devlet adamlığıyla Türk siyasetinin saygın isimlerinden, ömrünü Allah'ın rızasına ve Türkiye'nin kalkınmasına adayan Recai Kutan ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Rabbim onu rahmetiyle kuşatsın, mekânı cennet olsun" ifadelerine yer verdi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollağlu da sosyal medyadaki hesabından bir paylaşımda bulundu: "Değerli büyüğümüz M. Recai Kutan'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Aziz milletimizin ve camiamızın başı sağolsun." dedi.
2013 yılında "Reca Bey: Recai Kutan Belgeseli" için altı ay Ankara gittim; haftada iki gününü bize, Kanal 7’ye ayırdı, stüdyomuza teşrif edip kameramızın karşısına iki saatten fazla sabırla oturarak tam kırk saat hayatını anlattı. 1950’den 2010’a kadar, altmış yılı, yakın siyasi tarihi, Milli Görüş hareketini ve mücadelesini anlattı. Röportajıyla katkıda bulunduğu belgeselimizi, ciddi bir hizmet görüyordu; zorluklarına katlandı, sebat gösterdi, fedakarlık etti ve sorularımıza samimi bir şekilde sabırla cevapladı.. Ortaya dokuz bölümlük "Reca Bey: Recai Kutan Belgeseli" çıktı.
Ne var ki kurgu tamamlanıp tam yayınlanacağı zaman, Recai Kutan müdahale etti; belgeselin vefatından sonra yayınlanmasını istedi.
Recai Kutan, Kanal 7’nin kurucu yönetim kurulu başkanıydı; kendisine gönül borcu duyuluyordu. Kanal 7 yönetimi, onun ricası üzerine belgeseli yayınlamadı, on yıl bekletti.
Ben de kurgusunu bitirdiğimi, bir yıldan fazla sürede hazırladığım, çok emek verdiğim bu güzel belgeselin yayınını bugüne kadar bekledim.
Recai Kutan, Türkiye’ye mesajını bu belgeselle verdi. Hizmetlerini, yakın tarihi, davasını ve mücadelesini samimi bir şekilde milletine anlattı.
Belgeseli bekletmesinin nedeni, ihlasıydı; öyle sanıyorum dünyevi hesap yapmıyordu, çalışmaya polemiklerin gölgesinin düşmesini, riyanın, kibrin karışmasını istemedi.
"Reca Bey: Recai Kutan Belgeseli"nin yapımcısı ve yönetmeni olarak, bu çalışmada........