‘Sokak köpekleri’ sorunu için nasıl bir çözüm yolu geliyor?
Çok kötü bir çocukluk hatırası ile başlayacağım yazıya.
1986 ya da 87 yılıydı.
10 ya da 11 gibi, yani çelik çomak oynama yaşlarında idim.
Bizim memlekette (TAŞKENT/KONYA) baba tarafından akrabamız da olan 18 yaşında bir genç, köpek ısırması sonucu kuduz olmuş, Konya’ya götürülüp bir hastaneye alınmış ancak tedavisi olmayan bu hastalık yüzünden maalesef ve maatteessüf büyük korkular yaşayarak, büyük acılar çekerek hayata gözlerini yummuştu.
Bu elim hadisenin akabinde, bütün köpeklerin belediye tarafından itlaf edilmesi yönünde bir karar alındı.
Ve hemen o kararın tatbikine başlandı.
Bizler de çocuk halimizle biraz merak, biraz korku hisleriyle alınan kararın uygulamasını izliyor, damdan dama atlayıp, oradan oraya koşturup, o itlaf işleminin nasıl yapıldığını uzaktan uzağa izliyorduk.
Köpeklerin çoğu, kendilerine verilen zehirli eti yiyip can verirken, etkilenmeyenler tüfekle vurulup itlaf ediliyor, sonra kamyon kasalarında topluca bir yer taşındıktan sonra kireçli toprağa gömülüyordu.
Bir gün içinde yapılıp bitirildi bu işlerin hepsi.
18 yaşında bir gencin kıvrana kıvrana can vermesi ve bu tehlikenin başka insanlara da sirayet etme ihtimali, bu şekilde radikal bir karara sevk etmişti karar vericileri.
Sahipsiz hayvanlar meselesi, ki bunu büyük ölçüde sokak köpekleri olarak nitelendiriyoruz, uzunca süredir kamuoyunda tartışılıyor.
4 bakanlık, (Tarım, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği, İçişleri Adalet Bakanlıkları) bir süredir bu konuda bir çalışma yürütüyordu.
Çalışmalar tamamlandı ve bu önümüzdeki hafta bu konuda TBMM’de bir adım atılması hususunda karar kılındı.
Bu çalışmayı yürüten kaynaklardan aldığım bilgiye göre, AK Parti’nin teklifi olarak Meclis gündemine gelmesi beklenen yasa teklifinde yer alacak........
© Haber7
visit website