Kimliksiz, Cinsiyetsiz ve Dinsiz Nesil Projesi |
Günümüzde neslimiz üzerinde oynanan üç büyük ifsat projesi: Kimliksizleştirme, Cinsiyetsizleştirme ve Dinsizleştirme
Bir milletin geleceği tankla, topla, tüfekle yıkılmaz önce zihni işgal edilir. Zihin işgal edilince değerler çöker, şahsiyet zayıflar, aile çözülür ve nesil savrulmaya başlar.
Bugün modern dünyanın bize dayattığı en büyük savaş, aslında görünmeyen bir nesli ifsat savaşıdır. Bu savaşın üç temel ayağı vardır: Kimliksizleştirme Cinsiyetsizleştirme Dinsizleştirme
Bugün modern dünyanın bize dayattığı en büyük savaş, aslında görünmeyen bir nesli ifsat savaşıdır. Bu savaşın üç temel ayağı vardır: Kimliksizleştirme Cinsiyetsizleştirme Dinsizleştirme
Bu üç tehlike birbirinden bağımsız değildir. Birbirini besleyen, birbirini güçlendiren küresel bir dönüşüm projesidir. Amaç; köklerinden kopmuş, inancını kaybetmiş, şahsiyetsiz, haz odaklı, yönlendirilebilir bir insan modeli oluşturmaktır. Çünkü kimliğini kaybeden toplum yönetilir, inancını kaybeden toplum teslim alınır.
Bugün çocuklarımızın ve gençlerimizin yaşadığı birçok psikolojik, ahlaki, sosyal ve manevi problemin temelinde bu büyük kuşatma vardır.
1. Kimliksizleştirme Tehlikesi Bir insan önce “Ben kimim?” sorusuna cevap veremez hale getirilirse artık yönlendirilmeye açık hale gelir.
Bugün gençlerin büyük bir kısmı:
Kendi medeniyetine yabancı,
Mefkûresiz yetişmektedir.
Batı kültürü, sosyal medya, diziler, dijital platformlar ve tüketim sistemi gençleri kendi öz değerlerinden uzaklaştırmaktadır. Çocuklarımız artık dedesini değil fenomenleri tanıyor. Âlimleri değil influencerları örnek alıyor. Kitap yerine kısa videolarla düşünce dünyası şekilleniyor.
Kimliksiz genç; neye inanacağını, ne için yaşayacağını, hangi davanın insanı olduğunu bilmeyen gençtir. Bugün birçok gencin:
Çünkü aidiyet duygusu yok edilen fert kolay yönlendirilir. Anarşik bir ruh haline bürünür, freni patlak, her an zarar veren potansiyel hali alır.
Çözüm Nedir? Öncelikle çocuklarımıza yeniden inanç medeniyet köklerini öğretmeliyiz. Bir nesil: Tarihini bilmiyorsa, İnancını tanımıyorsa, Medeniyetini öğrenmiyorsa, Şahsiyet sahibi büyüklerini tanımıyorsa, o nesil savrulur. Evlerimizi yeniden eğitim merkezine dönüştürmeliyiz. Çocuklarımızın zihnini sosyal medya değil aile şekillendirmelidir. Bunun için: Ailece kitap okuma saatleri yapılmalı, Çocuklara dava şuuru kazandırılmalı, Tarih ve medeniyet bilinci verilmelidir, Gençler spor, sanat, ilim ve üretimle meşgul edilmelidir, Rol model şahsiyetlerle buluşturulmalıdır. Çünkü boş bırakılan zihni mutlaka başka ideolojiler doldurur. Hak ile meşgul olmayanı batıl işgal eder, der İmam Gazali.
Çözüm Nedir? Öncelikle çocuklarımıza yeniden inanç medeniyet köklerini öğretmeliyiz. Bir nesil:
İnancını tanımıyorsa,
Medeniyetini öğrenmiyorsa,
Şahsiyet sahibi büyüklerini tanımıyorsa, o nesil savrulur.
Evlerimizi yeniden eğitim merkezine dönüştürmeliyiz.........