Η υπόθεση των (δεκάδων) οικονομικών παραβάσεων της Μάντσεστερ Σίτι που έρχεται στην επιφάνεια, μετά το σχετικό πόρισμα της Premier League και την προώθηση της για τα… περαιτέρω, έχει σίγουρα μπόλικο επικοινωνιακό ενδιαφέρον. Μιλάμε για την ομάδα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο Νησί, καταγράφοντας εντυπωσιακές επιδόσεις και ξεκινώντας κάθε πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτησή του. Οπότε όλα όσα φέρνει στην επιφάνεια αυτή η ιστορία απασχολεί και με το παραπάνω. Πριν καν αποδειχθούν ή όχι όσα υποστηρίζει η Premier League έχει ανοίξει η κουβέντα για την ειλικρίνεια του Πεπ Γκουαρντιόλα, την αντίδραση των υψηλά αμειβόμενων ποδοσφαιριστών της και ειδικότερα αυτών που θα κληθούν να υπογράψουν την ανανέωση των συμβολαίων τους ακόμα και αν δεν λήγουν αυτό το καλοκαίρι (κατά την πάγια τακτική της Σίτι –και όχι μόνο- που δένει από νωρίς αυτούς που επιθυμεί να κρατήσει) αλλά και των μελών του πολυπληθούς οργανισμού, του πιο προβεβλημένου συλλόγου στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Τα ρεπορτάζ συμφωνούν σε δύο πράγματα τα οποία έχετε διαβάσει ήδη στο Gazzetta. Ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν χωράει παραγραφή όπως έγινε στο CAS με την κόντρα ανάμεσα στην Σίτι και την UEFA για (πολλές και σε αυτή την περίπτωση) παραβάσεις του FFP και ότι το ξεκαθάρισμα της πιθανότατα να πάρει καιρό. Μια επιτροπή της EPL θα κληθεί να ερευνήσει τα στοιχεία, να κάνει τις ακροάσεις και να αποφασίσει. Και το ερώτημα είναι ποιες θα μπορούσαν να είναι πραγματικά οι επιπτώσεις για τη Σίτι σε περίπτωση που βρεθεί ένοχη ακόμα και αν αυτό δεν συμβεί και για τις 105 παραβάσεις που περιλαμβάνονται στο πόρισμα. Θα χάσει βαθμούς, θα υποβιβαστεί, θα αφαιρεθούν τίτλοι; Δεν υπάρχει σχετικός κανονισμός που να προβλέπει συγκεκριμένες ποινές, οπότε η πιθανότητα είναι από το «μηδέν» μέχρι το… άπειρο.

Όλα αυτά είναι που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Γιατί πίσω από αυτή την υπόθεση υπάρχει μια ακόμα μεγαλύτερη εικόνα που αφορά συνολικά το τοπίο του αγγλικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και κυρίως τις δύο κορυφαίες κατηγορίες του. Την χρυσή Premier League και την Championship όπου οι παραβάσεις, προκειμένου να φτάσει κάποιος να γεμίσει τα ταμεία του με το χρήμα της μεγάλης κατηγορίας, είναι πολλές. Αρκετές ομάδες παίρνουν το ρίσκο να προσπαθήσουν να κλέψουν - όσον αφορά τους κανονισμούς - σε μεταγραφές, συμβόλαια και χορηγίες προκειμένου να βρεθούν ανάμεσα στους μεγάλους. Κάποιες το έχουν πληρώσει.

QOSHE - Η Σίτι, η αγγλική «φούσκα» και το white paper της κυβέρνησης - Δημητρησ Κωνσταντινιδησ
menu_open
Columnists . News Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Η Σίτι, η αγγλική «φούσκα» και το white paper της κυβέρνησης

4 0 0
07.02.2023

Η υπόθεση των (δεκάδων) οικονομικών παραβάσεων της Μάντσεστερ Σίτι που έρχεται στην επιφάνεια, μετά το σχετικό πόρισμα της Premier League και την προώθηση της για τα… περαιτέρω, έχει σίγουρα μπόλικο επικοινωνιακό ενδιαφέρον. Μιλάμε για την ομάδα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο Νησί, καταγράφοντας εντυπωσιακές επιδόσεις και ξεκινώντας κάθε πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτησή του. Οπότε όλα όσα φέρνει στην επιφάνεια αυτή η ιστορία απασχολεί και με το παραπάνω. Πριν καν αποδειχθούν ή όχι όσα υποστηρίζει η Premier League έχει ανοίξει η κουβέντα για την........

© gazzetta


Get it on Google Play