Η ομάδα παραγωγής της νέας χολιγουντιανής ταινίας για τη Formula 1 (με τον πρωτότυπο και εμπνευσμένο τίτλο «F1») ήταν παρούσα στο Grand Prix Μ. Βρετανίας για να προωθήσει το επερχόμενο blockbuster. Θα μπορούσαν όμως να βρίσκονται εκεί για να σκηνοθετήσουν την εξέλιξη ενός από τους πιο αξιοσημείωτους αγώνες των τελευταίων ετών.
This is F1. Starring Brad Pitt.
In cinemas Summer 2025.#F1 #F1Movie pic.twitter.com/YQHvqNs5Ir
Ο αγώνας στο Σίλβερστον θα μείνει στις μνήμες ως εκείνος που ο Λούις Χάμιλτον, ένας από τους πιο χαρισματικούς οδηγούς που μπήκαν ποτέ σε μονοθέσιο, επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου έπειτα από 945 ημέρες και μετά την οδυνηρή απώλεια του τίτλου το 2021. Για να γίνει αυτό όμως συντέλεσαν πολλοί παράγοντες.
Πρώτος απ' όλους το ένστικτο, η εμπειρία και η ικανότητα του πρωταθλητή. Όταν άρχισε να ψιχαλίζει στο Σίλβερστον, ο Χάμιλτον βρισκόταν πίσω από τον Ράσελ. Αμέσως όμως κατάλαβε ότι το να βρεθεί μπροστά ήταν πολύ σημαντικό και πολύ γρήγορα πέρασε τον ομόσταβλό του και για λίγο βρέθηκε στην πρώτη θέση.
Στη συνέχεια, μέσα στον πανικό που δημιουργήθηκε όταν χρειάστηκε να βγουν τα ενδιάμεσα ελαστικά και να μπουν τα σλικ, ο Χάμιλτον βρέθηκε ξανά στην πρωτοπορία. Εδώ συντέλεσαν τα λάθη των υπόλοιπων αλλά για αυτά θα μιλήσουμε παρακάτω. Και περίπου 10 γύρους πριν από το τέλος, από τον ασύρματο ο «Μπόνο» (ο αρχιμηχανικός του, Πίτερ Μπόνινγκτον) τον ενημέρωσε για το ποιοι τον ακολουθούν και με τι ελαστικά.
STILL WE RISE 🍾🍾🏆🇬🇧 pic.twitter.com/6EtGCDGjAr
Ο Χάμιλτον του απάντησε με χαρακτηριστική ηρεμία χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερις λέξεις: «Leave it to me», δηλαδή «Άσ' το πάνω μου», του είπε, με τον τόνο της φωνής του να δείχνει τέτοια σιγουριά και αποφασιστικότητα, που στη βαθμολογία του πρωταθλήματος θα μπορούσαν οι 25 βαθμοί της νίκης να είχαν μπει δίπλα στο όνομά του ήδη από εκείνη τη στιγμή.
Κι αν το debriefing στη Mercedes μετά το τέλος του αγώνα έγινε σε κλίμα πανηγυρικό, λίγα μέτρα παρακάτω, στο motorhome της McLaren, μάλλον έβρεχε ακόμα, παρότι ο ήλιος είχε βγει πάνω........