We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Η διάταξη, η διάθεση, η αλήθεια και ο Γκάλο!

5 1 538
21.01.2019

Η κουβέντα πλέον γύρω από την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ, έπειτα από τα δυο σερί νικηφόρα (με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο) αποτελέσματα στο πρωτάθλημα με την άφιξη του 2019, εστιάζεται από σχετικούς και ''άσχετους'' στο κατά πόσο έχουν αδικήσει τον εαυτό τους ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ. Θαρρώ πως πρόκειται για μια κουβέντα χωρίς καμία ουσία και σημασία... Η πρωταθλήτρια έκανε δυο πολύ καλά ματς, για την ακρίβεια ένα εκπληκτικό πρώτο 45λεπτο (και τέλος) στα Ιωάννινα και είχε ένα πολύ καλό ματς με διάρκεια (με νεκρό διάστημα μετά το 20' και το 3-0 έως το ημίχρονο κάτι απόλυτα λογικό με την εξέλιξη της αναμέτρησης) στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.

Η συνολική εικόνα της ΑΕΚ απέναντι στην ομάδα της Αρκαδίας ήταν ένα σημαντικό κομμάτι να αναλύσει κανείς και να σταθεί. Όχι επειδή... χάθηκε η μπάλα, ή γιατί η ομάδα του Ουζουνίδη θα μπορούσε να βάλει πέντε και έξι γκολ τη στιγμή που δεν δέχτηκε υποψία φάσης, αλλά για το γεγονός ότι μια νίκη μπορεί να απογειώσει τη ψυχολογία ενός ποδοσφαιρικού τμήματος. Προσωπικά έχω καταγράψει αρκετές φορές πως με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν γνήσια (ικανά) εξτρέμ στο κιτρινόμαυρο ρόστερ θα είχα μονιμοποιήσει το 3-5-2 ή ακόμη και ένα 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή. Με μοναδικό ικανό εξτρέμ τον Αλμπάνη, ο οποίος αδίκως δεν πήρε περισσότερες ευκαιρίες έως σήμερα και ενώ η ΑΕΚ επέμενε να παίζει με ακραίους και αφού δεν έβγαινε έπειτα από ένα διάστημα στο χορτάρι το 4-4-1-1, θα έπρεπε σημείωνα ξανά και ξανά να δούμε και κάτι διαφορετικό με τριάδα στην άμυνα.

Ωστόσο θα ήταν τουλάχιστον αστείο να εστιάσουμε σε αυτό και να σημειώσουμε με κάθε βεβαιότητα ότι πρόκειται για τη διάταξη που βρήκε η ΑΕΚ και της ταιριάζει απόλυτα. Αυτό κρίνεται σε βάθος χρόνου και σε σερί αγώνων όπου θα υπάρχει και μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας από τον εκάστοτε αντίπαλο. Κακά τα ψέματα, προσωπικά δεν μου αρέσει να εθελοτυφλώ, η πρωταθλήτρια αντιμετώπισε τον κάκιστο φέτος ΠΑΣ που παλεύει για τη σωτηρία (κρίμα για τον κόσμο αυτής της ομάδας που είναι εκπληκτικός σε στάση και αγάπη για την ομάδα του) και χρειάστηκε μόλις ένα ημίχρονο για να τον... ισοπεδώσει. Μετά ήρθε αντίπαλος ο επίσης κακός φέτος Αστέρας Τρίπολης και είχαμε επανάληψη του σκηνικού με τον ΠΑΣ αλλά με μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι της ομάδας.

Προσοχή για να μη παρεξηγηθώ: φέτος είναι κάκιστος ο ΠΑΣ Γιάννενα και ο Αστέρας Τρίπολης. Αυτό δεν αλλάζει ότι τη τελευταία διετία (και παραπάνω για τους Αρκάδες) συνιστούσαν τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες στην επαρχία! Απλά άλλο το πέρυσι, άλλο το πρόπερσι και άλλο -κατά πολύ- το φέτος. Το σημειώνω γιατί έχω ειλικρινή και μεγάλο σεβασμό για τα συγκεκριμένα club και κυρίως για τον ΠΑΣ λόγω κόσμου και στάσης τους από πάντα...

Επανέρχομαι και σημειώνω πως δεν γίνεται σε δυο ματς που έχουν τελειώσει από τα πρώτα ημίχρονά τους, στην πραγματικότητα από νωρίς στο πρώτο 45λεπτο (χθες η ΑΕΚ τέλειωσε το ματς στο 20'), δεν γίνεται να καταλήξουμε σε συμπέρασμα ότι: το 3-5-2 είναι αυτό που έλειπε στην Ένωση και κακώς δεν το χρησιμοποιούσε νωρίτερα ο Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του. Θα μπορούμε να το κρίνουμε σε βάθος χρόνου και ειδικά όταν το δούμε σε ένα ματς (μακάρι να μη χρειαστεί) όπου οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα 'χουν βρει από νωρίς γκολ και θα πρέπει να το ψάξουν! Είναι πολύ διαφορετικά τα παιχνίδια όταν δεν είσαι από νωρίς στο 2-0 και στο 3-0 και πολύ διαφορετική η πίεση που ασκείται για το αποτέλεσμα.

Από την άλλη είναι πασιφανές πως η........

© gazzetta