Ο πρώτος τελικός πρωταθλήματος εξελίχθηκε με τρόπο που λίγοι περίμεναν. Η μεγάλη ομολογουμένως διαφορά δυναμικότητας και λύσεων που χώριζε τις δύο ομάδες πριν το τζάμπολ δεν επιβεβαιώθηκε στο παρκέ και όπως έχω αναφέρει πολλάκις, αυτό είναι ο καθρέφτης. Πολλοί περίμεναν «20άρες» (στην καλύτερη), «σκούπες» κλπ επειδή ο μεν Ολυμπιακός είναι καλύτερος, ο δε Παναθηναϊκός αναλώνεται κυρίως στη διαμόρφωση του ρόστερ της επόμενης σεζόν σα να περιμένει απλά το αναπόφευκτο φέτος «να τελειώνει το μαρτύριο».

Αυτή την εποχή η ουσία είναι η νίκη και όχι το θέαμα. Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν το 1-0 και συνεχίζουν γνωρίζοντας πλέον πως τίποτα δε θα είναι εύκολο, οι «πράσινοι» κατάλαβαν πως μπορούν να σπάσουν το σερί των 14 πλέον ηττών, πείσμωσαν και πίστεψαν λίγο περισσότερο στους εαυτούς τους. Για να παραφράσω και λίγο το τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου, «μία είναι η ουσία, δεν υπάρχει... ευκολία» διότι αθανασία σίγουρα δεν υπάρχει.

Αποθέωση κατά την έξοδό του Μιλουτίνοφ από το ΣΕΦ (vid)

Με απλά λόγια το χθεσινό παιχνίδι δημιούργησε απορίες και αμφιβολίες για το πόσο καλύτερος είναι ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό (διότι σίγουρα είναι καλύτερη ομάδα). Η απάντηση θα δοθεί το βράδυ της Πέμπτης. Η εξέλιξη του Game 1 είτε θα κάνει καλό στον Ολυμπιακό και θα περάσει πιο εύκολα από το ΟΑΚΑ είτε θα φέρει περισσότερο κόσμο στην εξέδρα, θα βγάλει έναν ακόμη μεγαλύτερο εγωισμό ο Παναθηναϊκός και θα ισοφαρίσει σε 1-1.

QOSHE - Ολυμπιακός: Μία είναι η ουσία, δεν υπάρχει... ευκολία - Κωνσταντίνος Μελάγιες
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ολυμπιακός: Μία είναι η ουσία, δεν υπάρχει... ευκολία

5 0
05.06.2023

Ο πρώτος τελικός πρωταθλήματος εξελίχθηκε με τρόπο που λίγοι περίμεναν. Η μεγάλη ομολογουμένως διαφορά δυναμικότητας και λύσεων που χώριζε τις δύο ομάδες πριν το τζάμπολ δεν επιβεβαιώθηκε στο παρκέ και όπως έχω αναφέρει πολλάκις, αυτό είναι ο καθρέφτης. Πολλοί περίμεναν «20άρες» (στην καλύτερη), «σκούπες» κλπ επειδή ο μεν Ολυμπιακός είναι καλύτερος, ο δε........

© gazzetta


Get it on Google Play