Σίγουρα είναι ένα... μυστήριο Μουντιάλ. Πρώτα απ' όλα γιατί γίνεται σε μια εποχή που δεν έχουμε συνηθίσει. Αυτό λίγο έχει να κάνει με τους βιορυθμούς των παικτών, που θα πάνε στο Κατάρ για να αγωνιστούν σε καλή περίοδο όσον αφορά το φορμάρισμά τους και σε πολύ προστατευμένες συνθήκες σε σχέση με τη ζέστη. Αφορά περισσότερο εμάς που άλλη εποχή το έχουμε συνηθίσει και άλλη θα το ζήσουμε, το Παγκόσμιο Κύπελλο. Καθ' ότι Μουντιάλ με τζάκι είναι ολίγον... Χριστούγεννα στην Αυστραλία, με πάρτι στην παραλία.

Όλα τα παραπάνω όμως αφορούν τη ρομαντική πλευρά της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού ραντεβού του πλανήτη. Αλλά εστιάζοντας σε αυτό που θα γίνει στη μικρότερη χώρα που ανέλαβε ποτέ να το διοργανώσει, υπάρχουν και πολλά άλλα αγκάθια που έχουν καταγραφεί κατ' επανάληψη. Από τον οχετό διαφθοράς που σχετίστηκε με την ανάθεσή του (και την αποκάλυψη ότι -όπως υποπτευόμασταν- δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτή τη διοργάνωση) όσο και τις αποκαλύψεις για τις άθλιες συνθήκες εργασίας (έως και αιχμαλωσίας με έναν τρόπο) των ξένων εργατών/σκλάβων που έχτισαν τις χλιδάτες εγκαταστάσεις του Μουντιάλ και θρήνησαν 6.500 νεκρούς σε αυτή τη διαδικασία.

QOSHE - Το «σκοτεινό» Μουντιάλ και οι εικόνες των παιδικών μας χρόνων - Δημητρησ Κωνσταντινιδησ
menu_open
Columnists . News Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Το «σκοτεινό» Μουντιάλ και οι εικόνες των παιδικών μας χρόνων

6 1 0
15.11.2022

Σίγουρα είναι ένα... μυστήριο Μουντιάλ. Πρώτα απ' όλα γιατί γίνεται σε μια εποχή που δεν έχουμε συνηθίσει. Αυτό λίγο έχει να κάνει με τους βιορυθμούς των παικτών, που θα πάνε στο Κατάρ για να αγωνιστούν σε καλή περίοδο όσον αφορά το φορμάρισμά τους και σε πολύ προστατευμένες συνθήκες σε........

© gazzetta


Get it on Google Play