ZALİMLERİ SEVMEMEK İMANİ VE İNSANİ BİR VECİBEDİR!

Rabbimiz buyuruyor: Hak davasına ve halkına ekonomik ve ahlaki olarak) Zulmedenlere (asla) eğilim/meyil göstermeyin (onları hiçbir şekilde desteklemeyin/sevmeyin), yoksa size de ateş dokunur (Allah’ın azabına ve gazabına uğrayıverirsiniz). Sizin Allah’tan başka velileriniz (sahibiniz ve destekçiniz) olmadığına (göre), sonra yardım da edilmezsiniz. (Hud/113)

Evet, yaşadığımız asırda; zalim ve zorbaların, dünyada at koşturup mazlumların haklarını gasp ettikleri, Firavunu ve Nemrudu bol olan bir asır haline geldiğini kim inkâr edebilir ki?

Zalimlere çanak tutan zavallıların, kıyametten sonra kendilerini nasıl bir hesabın beklediğini bilmeyecek kadar kör, sağır ve lal olmuşlardır.

Yaşadığımız şu karmaşalar ve savaş çağında, imanı ve vicdanı olan her insanın; safını ve tarafını iyi seçmesi, Müslüman ve insan olmasının bir gereğidir.

İsrail isimli gasıp ve çete yapının yetmiş altı yıldır, Filistin topraklarını işgal etmekle yetinmeyip; gün........

© Gazete İpekyol