İki kötü haberim var!

Hatırlıyorum da bu şehirde Samsun Fuarı'nın kapanmasının ardından yıllarca bir 'fuar' özlemi çekilmişti.


Bu özlem 2010 yılında, Samsun Milli Emlak Müdürlüğü'nden Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na tahsisli yaklaşık 50 bin metrekarelik bir alana Samsun Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin kurulmasına ilişkin protokolün imzalanmasıyla sona erdi.
İmzayı atanlar o dönem henüz kapanmamış olan Samsun İl Özel İdaresi'nin yanı sıra, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsası'nın yöneticileriydi.


Yapımına hemen başlanan fuar nihayet 2013 yılında bitirildi, hemen peşinden de Samsun Fuar Kongre Merkezi A.Ş. kuruldu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin büyük ortağı olduğu şirket ise, Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nin işletmesini de 10 yıllığına Tüyap Fuarcılığa verdi.
Samsun Fuar ve Kongre Merkezi de 18 Kasım 2014'de ilk olarak Samsun Oto Show Fuarı ile kapılarını açtı.


O tarihten bu yana TÜYAP, en son geçen yıl 10'uncusu düzenlenen Kitap Fuarı olmak üzere, tarım, gıda, inşaat, mobilya, otomobil gibi pek çok alanda birbirinden güzel fuarlarla Samsun'u bir cazibe merkezi haline getirdi.
Ama şimdi........

© Gazete Gerçek