We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Хроники: Един български ден на 7 милиона идиоти

3 0 0
14.06.2019

Недоумяват защо няма реакция нито от министерството, нито от политиците, но са изумени, че нямат подкрепа от пациентите. И аз се чудя на пациентите, защото от сестрите зависи много дали ще се оправят. Знам го от опит.

Хубав ден се очертава. Междувременно трима младежи загинали в катастрофа до Неделино. Карали бързо… може би…

Гледахте ли сериала „Чернобил“? Ако не сте, не си губете времето. Спецът по атомни централи и умел милионер Богомил Манчев каза по едно ТВ, че бил нещо като Хелоуин – плашели децата с аварията през април 1986 година. И разбира се, медиите били виновни. Очевидно Михаил Горбачов, тогавашният президент на СССР, не е запознат с рецензията на нашия Манчев, защото признава, че: „Мислехме, че има само пожар, а е било световна трагедия. Дори в политбюро нямахме достатъчно информация…“. Манчев каза също, че няколко години преди Чернобил имало авария в американска АЕЦ, ама си мълчим за нея, щото сме… Сещате се какви. Тъпи съветофоби, естествено. Щом Манчев казва, нали е милионер, трябва да му вярваме. Прост човек не прави милиони, нали, освен ако не удари джакпота от картончетата на един друг честен милионер.

Ето и нещо по-така. Пловдив е Европейска столица на културата, нали така. Помните какво откриване имаше, какви пари се дадоха за авангардна сцена и прочие модерни хрумки. Та послучай еврокултурата съборили къщата на Васил Куцоглу, строена преди повече от един век. Сградата била проектирана от известни архитект Йосиф Шнитер. И забележете: къщата е съвсем близо до кметството, но там........

© Frognews