We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Отворено писмо: Вървите по стъпките на Торквемада, г-н Гешев!

8 1 29
18.04.2019

Гешев персонално посочи моето име, като журналист, на когото банкера Цветан Василев плащал за „специални поръчки“.

В подобен контекст беше упоменато изданието „Капитал“ и други колеги, на които Гешев спести имената. Не пропусна каквото „трябва“ и за председателя на Върховния касационен съд. Лозан Панов трябвало да се пробва като адвокат или като член на някоя партия, но нямал място в магистратурата.

Да съм в подобна компания е чест. Както и знак, че може да ти се случи всичко.

Гешев има проблем с теорията на отражението, защото излаганата от него позиция се базира на източника, на който вярва и е предан, а не на действителността, както е редно.


Твърдението на Гешев, че Цветан Василев ми плащал за „специални поръчения“ се „крепи“ на думи на главния свидетел по делото „КТБ“ Бисер Лазов. Същият Лазов заяви пред Специализирания съд, че единственият политик, който е ходил при Василев и в банката бил Иван Костов. Делян Пеевски не бил стъпвал там. Това ли е надеждният източник? Кошаревските свидетели май не са излизали от мода...

Елементарна справка показва, че във Фрог нюз няма нито един текст за КТБ и Василев до момента на фалирането на банката. Нито един. За разлика от медиите, в които днес г-н Гешев и началникът му са чести гости.

След като КТБ бе ударена позицията на сайта е била само една: да се разкрие истината. Ако се докаже, че Василев е виновен – да лежи в затвора, колкото прецени съдът. В момента той е невинен колкото всички останали граждани. Но ако се окаже, че други стоят зад погрома на четвъртата банка – Гешев да е така строг, ироничен и заплашителен и към тях. Така е честно и справедливо. Защото не сме забравили, как прокуратурата обяви, че трима души са тръгнали да убиват........

© Frognews