We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

А ако дадем на правосъдието сладкиш?

4 0 8
17.04.2019

***

На 15 април Специализиранит съд се произнесе: 20 години затвор за Десислава Иванчева, 15 години за Биляна Петрова и 12 години за Петко Дюлгеров. Честта да представлява Темида с превръзката се падна на съдия Иво Хинов. Той разпореди подсъдимите Иванчева и Петрова да бъдат отведени веднага в ареста, за да не извършат нови престъпления. Едната е обвинена, че е поискала подкуп в особено големи размери, а другата и е помагала.

***

Същият ден във Велико Търново започнаха тържествата послучай 140 години от приемането на Търновската конституция. "Преди 140 години със сигурност е било друго, тогава е било рано за днешната ни омраза към държавата". Думи на проф. Борис Велчев, председател на Конституционния съд. Г-н Велчев, откъде се пръкна тази омраза към държавата ни?

***

Вечерта на 15 април горя 850-годишната катедрала Нотр Дам /Света Богородица/ в центъра на Париж. Страшната новина обиколи целия свят. Страшна ли? Чудесна, може би, защото покри за известно време случилото се по делото „Иванчева“ и „Апартаментгейт“.

***

Френският милиардер и съпруг........

© Frognews