Tribün YouTube oldu, gol izlenmeye döndü: Bu kapışma derbiden sert!
Spor medyasının ölçütü eskiden belliydi: gazetenin tirajı, televizyonun reytingi, radyonun dinleyicisi. Bugün ise oyun tamamen değişiyor. Tribünler hala var, stat hala doluyor ama bir de yeni tribün var: YouTube’un ana sayfası. Buradaki rekabet, kimi zaman saha içindekinden bile daha sert yaşanıyor.
Marketing Türkiye ile MTM Medya Takip Merkezi’nin ortak hazırladığı “YouTube Rating Report”, Mayıs–Temmuz 2025 döneminde spor içeriklerinin dijital karnesini ortaya koyuyor. Rapor üç başlık altında hazırlanmış: Spor Yayıncıları, Medya Şirketleri ve Vlog Kanalları.
EKRANIN ŞAMPİYONLARI
Rapora göre; Kontraspor, 23 milyon 422 bin izlenmeyle zirvede. Saha şampiyonu değil ama ekran şampiyonu. Sports Digitale (21,4 milyon) ve 343 Digital (19,2 milyon) hemen arkasında.
Ama mesele sadece izlenmek değil. Abone artışında Yağız Sabuncuoğlu’nun 85 bin kişilik yükselişi, “dijital transfer dönemi”nin en dikkat çekici hamlesi. Haberi kadar kendi kanalına geçişi de gündem olmuş durumda. HTalks (69 bin) ve 343 Digital (47 bin) bu yarışta takipte.
Beğenide 343 Digital: 768 bin. İzleyici sadece........





















Toi Staff
Sabine Sterk
Gideon Levy
Penny S. Tee
Mark Travers Ph.d
Gilles Touboul
Daniel Orenstein
John Nosta
Rachel Marsden