Varje år får man också med sig ett träningsprogram hem. Första två veckorna brukar vara fria från träning medan det sen återigen är dags att bygga upp sig. Sverige har som sagt världens längsta försäsong och jag har många gånger funderat på om man inte kunde ha aningen längre semester ändå. Visst försämras formen ganska snabbt men vi har ändå månader på oss att komma i form. Man hinner liksom toppa formen och sen vara helt ur form minst två gånger under en försäsong.

Hur som helst, det där träningsprogrammet man får med sig har jag under alla år följt till punkt och pricka. Ofta har jag gjort lite mer än det föreslagna bara för att jag vill komma tillbaka starkare och uthålligare än alla andra. Den drivkraften har alltid varit mitt starkaste vapen. Ingen kan nog hävda att jag tekniskt sett är den största bolltalangen men min hjärna besitter en stor talang, den är perfektionistiskt lagd och den ger inte upp. Det har hjälpt mig mycket genom alla år. Jag blir aldrig nöjd men jag har alltid haft förmågan att träna hårt och mycket för att försöka bli nöjd. Ni förstår säkert att det inte alltid är bra att aldrig vara nöjd. Ibland måste man vara snäll mot sig själv och ge sig en klapp på axeln. Till alla ungdomar där ute som vill bli proffs; jobba stenhårt, ge inte upp, ha en plan, ta hjälp när ni behöver och BERÖM ER SJÄLVA. Det sista har varit mitt stora problem, tyvärr!

Under flera år åt jag inget godis, drack ingen läsk. Jag åt bara långsamma kolhydrater och mängder med hälsosam mat. För att någon tvingade mig? Nej, för att jag fick för mig att det var något som jag var tvungen att göra. För att bli bättre. Skulle jag så här i efterhand säga att det var hälsosamt? Kroppsligt kanske ja, men mentalt var det långt ifrån hälsosamt. Är man eller vill man bli elitidrottare krävs det en hel del. Talang är en sak men förmågan till självkontroll och disciplin är en större faktor till framgång. Kost och sömn är viktiga men man måste kunna unna sig saker att äta som inte alltid är bra för kroppen men som man mår bra av mentalt.

Nog om semester, förberedelser och träning. Allsvenska Silly-fönstret är öppet och det händer en del. AIK är väl det laget som är mest aktivt. Förståeligt och proaktivt. De tänker att de ska stå där med ett slagkraftigt lag redan vid säsongsstart. Magashy och Faraj är två spelare jag har koll på och de kommer att kunna föra AIK framåt. Rui Modesto är ett väldigt intressant namn i mina ögon. När man pratar med folk som har bättre koll än jag så verkar det vara en spelartyp som AIK behöver. En spelare som verkar vara lik Otieno men tydligen begåvad med en ännu finare passningsfot. Det ska bli kul att se vad han kan åstadkomma i Allsvenskan som är snäppet vassare än finska ligan.

Djurgården snodde Oliver Berg framför ögonen på MFF. I mina ögon är det ett statement. Djurgårdens positiva utveckling under Bergstrand/Lagerlöf gör att bra spelare hellre ser sig själva i DIF än i Malmö. Men, vilken position ska Berg ta i Djurgården? Enligt mig är Oliver en “tia” som ska få röra sig fritt. Djurgårdens tre mittfältare känns dock så givna som tre mittfältare kan kännas. Ska Berg då spela i anfallet? Där håller Edvardsen till. Djugården kommer alltså få ett otroligt bra alternativ i truppen som kan förbättra deras möjligheter att förändra matchbilder. För så långt har DIF kommit i sitt truppbygge. Inte för att jag tror att Carlos Moros Gracia och Oliver Berg kommer sitta på bänken (åtminstone inte under en längre tid) men visst blir det härligt svåra laguttagningar för den dynamiska tränarduon.

Mjällbys strategi på att låna in spelare från andra allsvenska klubbar är också en intressant strategi. Nu försvinner flera spelare tillbaka till sina “riktiga” lag (Brolin, Haliti, Al-Ammari och Eile). Med den strategin kommer det varje säsong bli en utmaning att hitta nya spelare som ska integreras. De har lyckats förvånansvärt bra hittills men till nästa år kan det bli svårare. Nu tappar de dessutom Bergström och Gracia. Hoppas de kan hitta ersättare som kan ta över stafettpinnen. En perfekt spelare vore Rogne som kanske inte vill spela Superettan med Helsingborg.

Jag blir inte heller klok på Mattiasson-gate. Vad händer? Nu vet jag inte mycket om händelserna så jag får avvakta lite om var jag står i mina åsikter. Dock verkar det märkligt att BP först inte vill bli av med honom till Sirius för att sen dumpa honom. Något “intressant” måste ju ha hänt.

Slutligen hade jag hoppats få se Kalle Holmberg i Kalmar FF. Jag tror han hade kunnat vara en bra ersättare till Oliver Berg då han har liknande egenskaper. Men nu verkar det som att han försvinner till Asien. Marcus Antonsson skulle jag vilja se i IFK Göteborg. Han skulle passa utmärkt jämte Marcus Berg. Samtidigt varför ändra ett vinnande koncept? Varför inte stanna i Värnamo? Två bra argument är att det blir svårt att upprepa samma succé som 2022. Ett annat är så klart lönekuvertet. I ett större lag finns det oftast mer pengar. Samt verkar Jeazhe lämna Hammarby. Enligt mig har han varit Allsvenskans bästa ytterback 2022. Vem ska ersätta? Vad tycker ni?

Håll det snyggt i kommentarerna. Var tror ni Oliver Berg kommer spela? Vem ska ersätta Jeazhe? Har AIK eller Djurgården eller något annat lag gjort bäst nyförvärv än så länge?

// Viktor

QOSHE - Vilken position får Oliver Berg? - Viktor Elm
menu_open
Columnists . News Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Vilken position får Oliver Berg?

8 1 0
01.12.2022

Varje år får man också med sig ett träningsprogram hem. Första två veckorna brukar vara fria från träning medan det sen återigen är dags att bygga upp sig. Sverige har som sagt världens längsta försäsong och jag har många gånger funderat på om man inte kunde ha aningen längre semester ändå. Visst försämras formen ganska snabbt men vi har ändå månader på oss att komma i form. Man hinner liksom toppa formen och sen vara helt ur form minst två gånger under en försäsong.

Hur som helst, det där träningsprogrammet man får med sig har jag under alla år följt till punkt och pricka. Ofta har jag gjort lite mer än det föreslagna bara för att jag vill komma tillbaka starkare och uthålligare än alla andra. Den drivkraften har alltid varit mitt starkaste vapen. Ingen kan nog hävda att jag tekniskt sett är den största bolltalangen men min hjärna besitter en stor talang, den är perfektionistiskt lagd och den ger inte upp. Det har hjälpt mig mycket genom alla år. Jag blir aldrig nöjd men jag har alltid haft förmågan att träna hårt och mycket för att försöka bli nöjd. Ni förstår säkert att det inte alltid är bra att aldrig vara nöjd. Ibland måste man vara snäll mot sig själv och ge sig en klapp på axeln. Till alla ungdomar där ute som vill bli proffs; jobba stenhårt, ge inte upp, ha en plan, ta hjälp när ni behöver........

© fotbollskanalen


Get it on Google Play