We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Veckomatcher i Premier League är alltid lite extra vilda västern

2 0 0
22.01.2020

Det är något alldeles speciellt med ligaomgångar mitt i veckan ändå. Av någon anledning blir det alltid lite mer vilda västern över matcherna, lite mer krutrök och bendallrande dramatik. Tisdagen gjorde sannerligen ingen besviken i detta avseende. Åtminstone fyra av de sex matcherna hade något inslag av total galenskap i sig, om det så var sena vinstmål, upphämtningar på tilläggstid, eller mål med tio man på planen.

Eddie Howe räddade väl förmodligen jobbet för åtminstone en överskådlig tid framåt, om det nu någonsin faktiskt var i någon genuin fara internt. Men även om det möjligen fanns idéer på att göra en förändring så lär väl dessa idéer ha lagts på is när Bournemouth nu gjorde kort sak av Brighton och tog en seger som nog var väldigt viktig både för tabellen och för moralen.

Aston Villa vinner samtidigt även de, och det är helt klart fascinerande hur nedflyttningsfajten håller på att tajtas till rejält. Watford tog ledningen på Villa Park innan Aston Villa kvitterade i andra halvlek. Matchen såg ut att sluta oavgjort innan Ezri Konsa gjorde sitt första mål för Aston Villa i den 95:e minuten. Åtminstone såg det ut så innan eventuellt Tyrone Mings tilldömdes målet tack vare en styrning.

Everton och Carlo Ancelotti måste undra vad det var som egentligen hände hemma mot Newcastle. De hade 2-0 när matchen svängde in på tilläggstid och läget såg hur lugnt ut som helst. Newcastle fick en reducering men spelarna firade inte ens, det såg verkligen bara ut som ett tröstmål. Några sekunder senare och det var........

© fotbollskanalen