We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Zidane i gungning - ersättare ringas redan in

2 2 0
20.09.2019

SPANIEN

Marca påpekar att ”Zidane är i fokus” efter motgången i CL och dåliga starten ligan, ”Laget hittar inte rätt kurs och nu diskuteras hans beslut i på planen och i på kontoret”. Inne i tidningen konstaterar Marca att ”Zidane har tappat i anseende”, och börjar i en intilliggande artikel redan ta upp möjliga alternativ till honom. Tre namn nämns: José Mourinho, Max Allegri och Raúl.

AS har passande nog en läsarundersökning där 57 procent av läsarna pekar ut Zidane som huvudansvarig för Real Madrids motgångar. 43 procent svarar ”spelarna”. Tidningen ägnar annars förstasidan åt gamla Real-spelares analys kring laget. ”Utan mittfält”, är svaret på det huvudsakliga problemet. Att Ceballos, Llorente och Kovacic har fått lämna har inte underlättat. ”Att Bale och James blivit viktiga visar på dålig planering”, skriver AS sedan, och försäljningen av Keylor Navas kritiseras också.

Mundo Deportivo ser en ”Kris i det vita laget”. För så goda nyheter är den katalanska tidningen alltid redo att sopa bort de sedvanliga Barça-blocket.

Sport ägnar främst förstasidan åt ”Messi-mani” – lanseringen av ett klädmärke och troligen tillbaka i startelvan. Men tidningen följer mer än gärna upp Zidanespåret. ”Enligt information som Sport tagit del av skulle det kosta Real Madrid 80 miljoner euro brutto att sparka fransmannen”, skriver tidningen. Det beräknas på att Zidanes årslön för hela kontraktstiden på tre år är 39 miljoner netto, vilket ger cirka 80 milj euro brutto. Summan kan bara bli lägre om Zidane avsäger sig den kvarstående tiden. Sport menar att till detta ska också läggas kostnaderna för att hitta och betala en ny tränare.

El Mundo uppger att mejl mellan Barcelona och Antoine Griezmann visar att ett avtal om en sign-on-bonus på 14 miljoner euro blev överenskommen redan i mars. Det ses som bevis på Atléticos protest om att Barça otillåtet sätt försäkrat sig Griezmann-värvningen. Bland de som fick del av sign-on-bonusen finns Antoines syster och agent, Maud, hans pappa, en fransk agent och en Barcelonaförhandlare.

Movistar Plus-journalisten Dan Méndez ser ett Real Sociedad som fiskar efter uppmärksamhet på annat vis. Martin Ödegaard har utsetts till månadens spelare i klubben och fått – en firre (bild nedan).

Cómo cuidan a sus jugadores en Donosti… Ødegaard, MVP del pasado mes en la Real Sociedad pic.twitter.com/bZCluZjwEO

— Dani Méndez (@Danimendez7) September 18,........

© fotbollskanalen