We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Robin Olsen slagträ i Romas agentkrig

2 1 0
19.08.2019

Dagens rubrikämne i rött nedan.

ITALIEN

Corriere dello Sport ser klockan ticka ned för Wanda Naras make, ”Ultimatum för Icardi”. Napoli väntar inte längre än till lördag för ett definitivt ”ja” från Interanfallaren. Tidningen har också det självklara italienska svaret på Chelseas problem på sin förstasida: ”Utan Sarri lyckas Chelsea inte växla upp”. Robin Olsen har blivit ett slagträ i ett ordkrig mellan Roma och agenter. Först var det målvaktens agent Hasan Cetinkaya som i en intervju i Aftonbladet ansåg att Roma ”förstört” Montpellier-affären. Agenten Bayram Tutumlu, som var involverad i Olsens flytt till Roma, har fyllt på med att ”Det är Romas fel att Olsen är kvar”. Nu svarar Roma i ett officiellt uttalande på Tutumlus ”bisarra påståenden” med att klubben ”förbryllat undrar vilken roll och/eller intresse Herr Tutumlu hade eller har i Robin Olsens transferförhandlingar”. I tidningen följs också Olsen oklara framtid upp. ”Det är inte lätt att hitta en ny klubbadress för nästan alla lag i de största ligorna har redan en förstamålvakt. Olsen vill inte gå till ett lag som inte garanterar en startplats, för att inte förlora sin plats i landslaget”.

La Gazzetta dello Sport skrev i går att det fanns visst intresse för Olsen i Portugal och Ryssland. I dag nöjer sig tidningen med knappt en rad i sin artikel om Romas mercato, ”Olsen blir en allt större gåta”. That’s it. Från gåta till dröm. Inter är nära sin ”Drömmarnas duo”. Det är vad Gazzettan med dagens största rubrik kallar Lukaku och Alexis Sánchez. En annan är ”Inter United”. Enligt Gazzettan kommer chilenaren på lån, troligen inom två dagar. Inter betalar 2-3 milj euro för lånet, Inter och United delar på hans lön, 15 miljoner euro/år, och Inter har sedan en köpoption nästa sommar på 12-15 milj euro. Liksom CdS uppger GdS att Napoli gett Icardi ett ultimat om svar på en flytt, men också att Monaco blandat sig i leken med ett erbjudande. Enligt Rai Sport matchar Monaco Napolis erbjudande om 60-65 miljoner euro, samt erbjuder Icardi en lön på 12 milj euro/år netto jämfört med Napolis som kan nå max 9,5 milj euro om alla bonusar faller ut.

Tuttosport ställer sig frågan ”Vem ska ni ge denna tröjan till?”. Till det finns bild på tröja nummer 9, samt Gonzalo Higuaín och Mauro Icardi. Tidningen ser innehavaren av den som ”en gåta med fem dagar kvar” till ligastarten, men påpekar att Higuaín ser ut att bli kvar i Juve.

ENGLAND

Daily Mirror klämmer in två små fotbollsnotiser på sportettan. ”Sánchez........

© fotbollskanalen