We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Messi: ”Vet inte om Barça gjorde allt för Neymar”

2 1 0
12.09.2019

Dagens rubrikämne i rött, under ”Spanien”

ENGLAND

Daily Telegraph kommer med ”Rasismvarning: England kan lämna planen vid förolämpningar i Bulgarien”. EM-kvalmötet är i oktober. Bulgarien spelar med reducerad publikkapacitet som straff för tidigare rasismincidenter. ”Det finns en oro”, säger Englands förbundskapten Gareth Southgate, ”Vi kommer att diskutera med spelarna hur vi ska agera (om det inträffar)”.

Daily Star intar tabloidposition. Det räcker inte bara med hotet om att lämna planen. Det blir också ”Stjärnorna förbereder sig på rasistiskt helvete”, som underrubrik.

Daily Express basunerar ut ”Aldrig mer”, med Sterling som gestikulerar till fans efter rasistiska tillmälen under en landskamp i Montenegro. Men här finns också ”Southgate uppmanar resande fans att uppföra sig”. Det gäller matchen mot Tjeckien i Prag under samma landslagsuppehåll. ”Tyvärr ska vi till en plats dit folk åker från England för att festa. Vad vi inte vill se är uppträdande som vi tyvärr upplever på våra egna populära stråk”, säger Southgate.

Daily Mirror har förstås också med oron för stökigheter i Sofia och Prag. Sedan ser Arsenals målvakt Bernd Leno på egen hand till att stöka till det i London. En kommentar i Sport Bild har nått England. På frågan om en jämförelse med sin förra klubb Bayer Leverkusen, svarar Leno: ”Det går inte att jämföra. Arsenal är en världsklubb, det är klubben med stort ”k” i London. Inte Chelsea, inte Tottenham – Arsenal är klubben här, med fans över hela världen”.

Manchester Evening News noterar inte bara ett 2-2-resultat i Vincent Kompanys välgörenhetsmatch i Manchester, att huvudpersonen själv sin vana trogen var skadad, utan också att Zlatan Ibrahimovic skickade en hälsning. ”Det du har åstadkommit är det inte många som gjort”, sa svensken bland annat i det klipp som Man City spred.

The Times uppger att Wilfried Zaha dumpar sin agent Will Salthouse. I ett brev till agenten anger Crystal Palace-stjärnan agentens dåliga relation till klubbordförande Steve Parish, som bidrog till att en drömflytt till en större klubb uteblev.

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport går all-in på Cristiano Ronaldo. ”34-åringen är en rekordmaskin. Han har gjort mål i 40 länder och mot 150 olika lag. Nu satsar han på Fifa Best Player och sin sjätte Ballon d’Or”. Rubriken är ”CR7 non-stop”. Den spelar mot........

© fotbollskanalen