We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Italienska betygen: Olsen bäst, Svanberg bäst

2 2 0
07.10.2019

Rubrikämne i rött nedan

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport menar att ”Juve går över till HD”. High Definition? Harley Davidson? Nej, Higuaín-Dybala, målskyttarna i den tunga Derby d’Italia-segern på San Siro (2-1 mot Inter). Citat följer på resultatet, först från Juventustränaren ”Sarri: Vilken kvalitet, och ännu bättre kommer det att bli”. Sedan från Intertränaren, ”Conte medger: De är på en annan nivå”. Dybala får kvällens högsta betyg, 7,5/10. Tidningen har vidare ett tränarskifte i Milan i sikte, ”Giampoalo på lånad tid, Milan har Spalletti i tankarna”. Seger mot Genoa i lördags räckte uppenbarligen inte. Sällan har fler svenskar samma dag gjort så pass bra insatser i sina respektive Serie A-lag. Ken Sema blev inte bäste spelare i Udinese (0-1 mot Fiorentina) men hade samma betyg som de bästa, 6,5 av 10. Både Robin Olsen 7/10 och Mattias Svanberg 6,5/10 blev utsedda till bästa spelare för Cagliari (1-1 mot Roma) respektive Bologna (2-2 mot Lazio). Gazzettan om Olsen:”Om hämnden serveras bäst kall så är han uppenbarligen en mästare på det. Ex-spelaren bad inte om ursäkt, stängde dörren och snodde två poäng”. Gazzettan om Svanberg: ”Snabb, vaksam och hård. Var steget före, och på hans boll låg bakom 2-1. Lovande som vice-Soriano (avstängd) med kraft och teknik”. Själv sa den 20-årige svensken, ”Jag har inte spelat i år, men trivs verkligen här. Att konkurrerar med Soriano får oss båda att arbeta hårdare, det är positivt”. Svanberg passar också på att hylla cancersjuka tränaren Sinisa Mihajlovic, ”När han är här så spelar vi bättre, det går inte att blunda för det uppenbara”.

Corriere dello Sport skriver om Olsen, ”Den mest illa behandlade av ex-spelare man kan tänka sig, höll Cagliari på fötter”, och ger honom 6,5, som de bästa i laget. Svanberg får 7/10, som de bästa i sitt Bologna, men är den enda av dem som får rubrik, ”Mycket Svanberg”. Om svensken skriver tidningen bland annat, ”Fin fysik, otvivelaktig teknik, personlighet och känsla för positionsspelet”. Liksom Gazzetta dello Sport tror Corriere delo Sport att Albin Ekdals tränare Di Francesco gjort sitt. Nu väntar ”Derby om Piolo”, med Genoa. På förstasidan har CdS en glädjestrålande Higuaín, men rubriken tillhör hans tränare i Juventus, ”Sarri har makten”.

Tuttosport är mallig. ”Juve, vilken lektion Conte fick”, står i fet stil, och med tillägget ”De svartvita hade full kontroll på San Siro”. Och liksom de andra sporttidningarna är Tuttosport också inne på att i Milan gäller ”Giampaolo ut, Spalletti i pole position”.

........

© fotbollskanalen