We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Isaks anfallsrival: ”Jag är inte rädd för konkurrensen”

2 1 0
04.10.2019

SPANIEN

Diario Vasco kittlar Willian José med Alexander Isaks närvaro. ”Jag är inte rädd för konkurrensen från Isak. En spelare av hans kvalitet tvingar mig att göra mitt yttersta, och i slutändan kommer det att göra mig till en bättre spelare”. Isaks anfallsrival i Real Sociedad påpekar också att deras styrkor är olika. Vad han gillar mest med Isak? ”Hans snabbhet. Jag brukar på skämt undra om han är (Athletic anfallaren) Iñaki Williams bror med tanke på hur han springer. Och se upp, han är fem år yngre”, säger Willian José. Kan pressen att göra mål minska med Isak i laget? ”Nej, pressen är densamma. En anfallare som inte gör mål är värdelös”.

Cadena Ser får ett försvarstal för Real Madrids mest ifrågasatta spelare: ”Jag ser ingen målvakt i världen som är bättre rustad att vakta Real Madrids mål än Courtois”. Men så är citatet också från Roberto Martínez, Belgiens förbundskapten.

Marca låter huvudpersonen själv säga sitt. ”Om man vill vara målvakt i Real Madrid så måste man acceptera pressen”, menar Courtois. Det är också det enda citat de har från belgaren. Tidningen försöker lyfta honom lite efter att ha golvat honom med sågningar den senaste tiden, ”Andra stora Realmålvakter har också gått genom dåliga faser”. Enligt Marca är det redan klart att den till Real Sociedad-utlånade Martin Ødegaard får priset som månadens spelare för september. Tillkännagivandet kommer under fredagen. På tal om norrmannen och på tal om utländskt intresse (senast Man United): enligt Marca är hans utköpsklausul i det nya kontraktet från i somras hela 350 miljoner euro.

Mundo Deportivo har i sin baskiska upplaga mer Ødegaard. ”Jag stannar i två år”, är budskapet. Det är plockat från en intervju med ESPN. Det har efter hans framgångar i Real Sociedad spekulerats i att han kan kallas ”hem” redan till sommaren. Förstasidan i huvudupplagan av MD är annars som vanligt tillägnad Barcelona. Luis Suárez är ”Målmannen” igen.

Sport är inne på en liknande linje men inkluderar Lionel Messi i rubriken ”De oantastbara”. Tillsammans har Messi och Suárez gjort 421 mål.

AS ger ordet till Achraf Hakimi, tvåmålsskytt för Dortmund i veckan och utlånad från Real Madrid. ”Ingen ska ta Real Madrid för döda”, säger han. Vad kostar fem minuters sen ankomst i Real Madrid? 250 euro. Vad kostar missad vägning? 250 euro. AS presenterar några av siffrorna från dokument Deportes Cuatro kommit över.

Cadena Cope uppger att Ansu Fati varken kommer med i spanska a-landslaget eller U21-landslaget. Orsak? Han har ännu inte fått grönt ljus från Fifa.........

© fotbollskanalen