We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Inters ultras till Lukaku: ”Apläten är inte rasism”

4 1 0
04.09.2019

Dagens rubrikämne i rött nedan

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport hämtar inspiration från sci-fi-världen med ”Galaxens mästare”. Men här är karaktärerna Sarri (Juve), Ancelotti (Napoli), Conte (Inter) och Simone Inzaghi (Lazio). ”En resa på planeten Scudetto efter mercaton”, utlovas. Tidningen uppmärksammar också att Emre Can och Mario Mandzukic var de två i Juventus stora trupp som drog längst stickor och inte får plats i CL-truppen. Det gör förstås inte heller korsbandsskadade Chiellini. Han väntas bli borta sex månader. Gazzettan följer sedan upp rasismen mot Lukaku med det häpnadsväckande utspelet från Inters egen Curva Nord. ”Du har fel, det är inte rasism”, summerar GdS budskapet från dem till Lukaku. Sedan följer utdrag ur det öppna brevet, ”Du måste förstå att Italien inte är som andra länder i norra Europa där rasismen är ett verkligt problem”, skriver ultrasgruppen, och försvarar Cagliarifansen som gjorde apläten mot Lukaku. ”Se attityden från italienska fans som ett uttryck för respekt, för att de är rädda för dig och de mål du kan göra mot dem”. Det bara fortsätter. ”När du framhåller att rasism är ett problem som måste bekämpas i Italien så bidrar du bara till repressionen mot alla fotbollsfans inklusive oss”. Mamma mia.

Corriere dello Sport tar upp rasismtråden med en intervju med samhällsengagerade ex-Juvebacken Lilian Thuram. ”Ingen vill stoppa rasismen”, säger den legendariske fransmannen. Förutom CL-nobben för Can och Mandzukic, ägnar CdS störst utrymme åt en fråga, ”Koulibaly, vad är det om hänt med dig?”. Tidningen ser honom som världens bästa back men han har nu varit ”ansvarig för fem av de sju mål Napoli släppt in”.

Tuttosport låter nyförvärvet Simone Verdi lägga ribban för Torino, ”Vi ska till Champions League”. En intervju med Maurizio Sarri får dagens största rubrik, ”Förtrollad av Juve”.

ENGLAND

Manchester Evening News går hårt åt Victor Nilsson Lindelöf. Det är inte bara den där förlorade nickduellen med Jannik Vestergaard mot Southampton senast. MEN verkar se den som symtomatisk och en anledning att sätta ett frågetecken kring svenskens plats. ”Det har inte varit någon bra start på säsongen för Nilsson Lindelöf och Solskjaer måste kanske göra något”, resonerar MEN, och avslutar artikeln med lösningar utan VNL. ”Nya investeringar kan behövas i januari för att hitta en passande försvarspartner till Maguire, men under tiden måste Solskjaer kanske vända sig till (Phil) Jones om United vill undvika att andra lag utnyttjar deras defensiva sårbarhet”, skriver MEN.

The Sun-redaktionen tycks alltid ha en ”exklusiv” Unitedstory liggande i byrålådan, redo att spridas när det går motigt för klubben. I dag: ”Exklusivt: Förbaskad Ole kallar Uniteds floppspelare ’ett skämt’”. Den stämpeln uppges........

© fotbollskanalen