We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Gnabrys pik: ”Norra London är RÖTT!”

3 1 0
02.10.2019

ENGLAND

Daily Mail levererar en pik och en rekommendation efter Bayern Münchens storseger (7-2 mot Tottenham). Piken är från fyramålsskytten Serge Gnabry till Spurs. ”Norra London är RÖTT!” (se nedan). Bayernrött förvisso, men framför allt Arsenalrött – Gnabrys gamla klubb. Rekommendationen är från Rio Ferdinand i BT Sport-studion. Han ser tillbaka på sin egen flytt från Leeds till Man United, och tycker tiden är kommen för Harry Kane att fundera på att flytta till pokalvinnande klubb. ”Han är 26 år och möjligheternas fönster öppnas och stängs snabbt”, säger Ferdinand.

The Sun använder sig av dagens mest gångbara tabloidrubrik, ordvitsen ”Seven and hell”. Tidningen ger annars tränare Mauricio Pochettino gott om utrymme, och krönikören Dave Kidd hytter varnande med fingret. ”Förödmjukande förluster som denna kan kosta Pochettino drömjobb i Man United och Real Madrid”.

Daily Telegraph använder just ordet ”Förödmjukade” som fet rubrik. Men det gäller hela Tottenham. Winks, Ndombele och Son kommer ändå undan med hyfsade 7 av 10 i betyg. Fast allra högst betyg får självfallet Gnabry, 9/10. Man City vann pliktskyldigt (2-0 mot Dinamo Zagreb) och två spelare stack ut, både Rodri och David Silva får 8/10 av Telegraph.

Daily Star återvänder till det där ”Seven and hell”, men har också lite silly season åt värvningstörstande Man United-fans. ”Exklusivt: Ole planerar dubbelvärvning i januari”. Det handlar om Moussa Dembélé (anfallare, Lyon) och Sean Longstaff (mittfältare, Newcastle). De väntas kosta cirka 90 miljoner pund, 50 för Dembélé och 40 för Longstaff.

The Guardian hade visst inte bara ögon för Tottenham-Bayern München nere på planen utan också för en av åskådarna. Max Allegri var där. Ex-Juventustränaren pluggar engelska och fiskar efter PL-jobb. Men det är inte Pochettinos plats han i första hand är sugen på. Enligt Guardian är det Ole-Gunnar Solskjaers stol på Old Trafford han vill göra till sin borg.

North London is RED!!! pic.twitter.com/1Te5YjqpWo

— Serge Gnabry (@SergeGnabry) October 1, 2019

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ser Juventus seger (3-0 mot Bayer Leverkusen) som en ”Styrkedemonstration”. Och den som spände musklerna allra mest var Gonzalo Higuaín, med ett mål och en assist. ”Jag kom hit med stor målmedvetenhet, jag vill visa att jag klarar av det här och säsongen är lång”, säger........

© fotbollskanalen